Eerste F-35 voor België van de band gerold | PAL X

F-35 bij de voorstelling in Texas. Belga

Uncategorized

Britse regering zal bootmigranten niet langer asiel verlenen

Simon Segers

De Britse premier Rishi Sunak (Conservative Party) heeft in een interview met the Mail on Sunday nieuwe wetgeving van zijn regering toegelicht betreffende illegale migratie. “Vergis u niet, wie hier illegaal arriveert zal niet kunnen blijven”, aldus Sunak.

In 2022 staken ruim 45.000 illegale migranten het Kanaal over richting Groot-Brittannië en sinds het begin van dit jaar is er al sprake van bijna 3.000 nieuwe gevallen. Vanaf dinsdag zouden nieuwe binnenkomers niet langer asiel kunnen aanvragen in het VK. Het is verder ook de bedoeling om die bootmigranten binnen een aanvaardbare termijn naar Rwanda of een ander “veilig derde land” te sturen en hen te verbieden om ooit nog terug te keren.

Top vijf prioriteiten

“Illegale migratie is sinds mijn aanstelling als de Britse eerste minister een van mijn top vijf prioriteiten; een belofte om de boten voor eens en voor altijd te stoppen”, zei Sunak in the Mail. “Het is dan ook niet eerlijk voor de Britse belastingbetalers, noch voor zij die hier legaal arriveren. Dat het criminele bendes wordt mogelijk gemaakt om hun immorele handel verder te zetten is niet correct. Ik ben vastberaden om mijn belofte om de boten te stoppen, waar te maken. Vergis u dus niet, wie hier illegaal arriveert zal niet kunnen blijven.”

Het plan om migranten naar Rwanda te sturen dateert al uit de regeerperiode van voormalig premier Boris Johnson. In juni verhinderde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens een eerste deportatievlucht. Een van de argumenten van het hof luidde dat het Afrikaanse land niet gebonden is aan het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/06/europese-rechters-dwarsbomen-britse-plannen-om-asielzoekers-naar-rwanda-te-vliegen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Britse regering zal bootmigranten niet langer asiel verlenen”

Plaats een reactie

Delen