Europese migratiestromen aanzienlijk toegenomen in 2021

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Europese immigratie én emigratie aanzienlijk toegenomen in 2021

Wannes Neukermans

In 2021 is ten opzichte van 2020 zowel het aantal immigranten naar Europa, als het aantal emigranten uit Europa gestegen. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van Eurostat. In 2021 kwamen ongeveer 2,3 miljoen niet-Europese immigranten aan in de EU.

Naarnaast verlaten ook steeds meer EU-burgers het continent. 1,1 miljoen emigranten verlieten in 2021 de Unie, 1,4 miljoen mensen verhuisden binnen de EU. In 2021 waren die cijfers nog beduidend lager.

Het Groothertogdom Luxemburg telt veruit het hoogste aantal binnenkomsten in verhouding tot het aantal inwoners, met 40 immigranten (Europese en niet-Europese) per 1.000 inwoners, gevolgd door Malta (35) en Cyprus (27). België staat op de negende plaats, met bijna 12 immigranten per 1.000 inwoners.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/meloni-en-brussel-op-ramkoers-rond-illegale-immigratie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Europese immigratie én emigratie aanzienlijk toegenomen in 2021”

  1. De laatste vijf jaar is de emigratie van jonge, god opgeleide Vlaamse ingenieurs sterk toegenomen. voor details, zie de V.I.W. (Vlamingen in de Wereld) website. Zij vormen de ruggengraat van de toekomst van onze economie en onze welvaart, van de “maakindustrie”, de industrie die het GDP van Vlaanderen genereert. Nee, zij trekken niet naar Spanje of het zuiden van Frankrijk, maar naar Hongarije, Zuid Amerika, het verre Oosten, naar Servië en jawel: naar China ! Dáár vinden ze de politieke stabiliteit voor het ontwikkelen van hun carrière en een toekomst voor hun gezin.

  2. Roger,ik deel je mening volledig,hier vertrekken de slimme en komen de domme binnen,het resultaat is gelijk ,+1 en -1 =0,er blijven evenveel inwoners,over het verschil zullen we maar niet spreken.Vlaanderen kan ook een nieuw Hongarije worden als we onze soevereiniteit terug winnen,maar…

  3. 2,3 miljoen niet-Europese immigranten in één jaar, dat is het gevolg van het EU open grenzen beleid. De vraag is : hoeveel % kunnen we hiervan gebruiken in onze economie en hoeveel komen gewoon bewust leven op onze kosten ?
    Op deze vraag vind ik nergens een duidelijk antwoord, behalve dan dat een goede helft van deze migranten werkloos is (België). De emigratie daarentegen gaat meestal over brain drain naar andere landen en ook dat is negatief voor onze economie.

Plaats een reactie

Delen