Iftar voor LGBTQ-moslims in De Roma geannuleerd: "We kunnen 'safer space' niet garanderen"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Iftar voor LGBTQ-moslims in De Roma geannuleerd: “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”

Anton Schelfaut

In De Roma, een concertzaal in het Antwerpse Borgerhout, zou eind deze maand een ‘Queer Iftar’ plaatsvinden, maar die wordt geannuleerd. De concertzaal liet dinsdagmiddag via de sociale media weten de veiligheid van de deelnemers niet te kunnen garanderen.

Met het evenement wilden De Roma en mede-organisator Merhaba een veilige ruimte creëren waar moslims en moslima’s van een andere geaardheid of seksuele oriëntatie de iftar – de maaltijd die tijdens de ramadan na zonsondergang wordt gegeten – zouden kunnen vieren.

Maar de organisatoren zien zich genoodzaakt om het evenement te annuleren, omdat het kwaad bloed zette bij “sommige moslims die geen deel uitmaken van de LGBTQIA+-community”. “Voor hen gaat deze combinatie in tegen hun geloof”, klinkt het in een Facebookbericht.

Uit verschillende signalen blijkt volgens De Roma en Merhaba dat ze “de ‘safer space’ niet kunnen garanderen”. “Ook al vinden we het thema en de behoeften van de betrokken deelnemers bijzonder belangrijk, hun en onze veiligheid zijn prioritair”, schrijven ze.

Bedreigingen

Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) bekijkt nu samen met de organisatie welke maatregelen moeten worden genomen om de ‘Queer Iftar’ toch te kunnen laten doorgaan. “In Vlaanderen kan je zijn wie je bent. Bedreigingen van anderen om wie je bent zullen we nooit aanvaarden”, benadrukt hij.

Volgens Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) wordt het evenement geannuleerd uit “angst voor jihadterreur”. Hij laat op Twitter weten het stadsbestuur zo snel mogelijk te zullen ondervragen over de kwestie.

Ook N-VA-Kamerlid Kathleen Depoorter is niet te spreken over de afgelasting. “Nu horen we Sarah Schlitz (staatssecretaris voor Gelijke Kansen, red.) niet. Is dit misschien niet mediatiek genoeg?”, vraagt ze zich hardop af.

https://redactie.palnws.be/2023/03/enkele-haatreacties-waren-voldoende-op-queer-iftar-te-annuleren-anti-progressieve-moslimorganisatie-reageert-tevreden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

26 gedachten over “Iftar voor LGBTQ-moslims in De Roma geannuleerd: “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen””

  1. Oorverdovende stilte langs de woke linkerzijde nu ze de ‘oude witte hetero’ niet kunnen overladen met alle mogelijke zonden sinds het ontstaan van de mensheid. Het VB zit al 30 jaar gevangen in een cordon sanitaire wegens een vermeend foute,extreem-rechtse ideologie.Intussen heeft links nóg altijd niet begrepen dat de fundamentele Islam die zij zo graag aan de borst koesteren véél extreemrechtser is dan het VB ooit zal kunnen worden…..

  2. Probleem is dat het bestraffen van homoseksuele uitingen niet alleen in islamitische landen door de overheid kan uitgevoerd worden maar ook door gelovige moslims. Waar ook ter wereld. Ik ken Saoedi Arabië goed, daar staat de doodstraf op homoseksualiteit, maar… het moet, volgens de koran door minstens vier getuigen gezien worden. En dat is gemakkelijk te omzeilen. In de Roma zouden honderden mensen, getuigen, aanwezig zijn. Ergo, zelfs zeer strenge islam plaatsen als Mecca, Madinah, Riad, zijn in principe veiliger dan België…

  3. SSomers uit Mechelen blaast zoals gewoonlijk warm en koud tezamen, terroristische moslima’s gaat die persoonlijk halen met het vliegtuig, prijskaartje 1.2 miljoen €, maar hij gaat zich persoonlijk bemoeien omdat ze homo’s discrimineren. Maar dat ze volgens de gesubsidieerde koran 2/24 de ongelovigen moeten doden, en ze doen het nog ook, daar kraait geen haan naar. Deze hypocriet heeft vroeger ooit eens een Vlaming geweest.

  4. Ik citeer Bart SSomers: “In Vlaanderen kan je zijn wie je bent. Bedreigingen van anderen om wie je bent zullen we nooit aanvaarden”. Doodsbedreigingen van een extreem linkse professor aan het UGent, ingedekt door de rector van de UGent, aan een vertegenwoordiger van meer dan 800.000 Vlamingen, mag dan blijkbaar wel van SSomers? Dit toont eens te meer met welke dubbele agenda die kerel werkt, 2 maten en 2 gewichten zijn voor hem de norm en dat is dan de minister van “gelijke kansen” in Vlaanderen. Ik schaam me tegenwoordig Vlaming te zijn met deze Vlaamse regering.

  5. Leve de “LGTBABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ”, zodat suikerzieke, blinde, potdove, manke, paranoide, snipverkouden, grieperige, corpulente transgender holebi’s toch ook kunnen genieten van de vier kernwoorden die het uitermate dunne politiek-correcte-woordenboek bevat ; “diversiteit, inclusief, discriminatie en racisme”. Meer moet dan immers niet zijn om blijk te kunnen geven van een uitermate torenhoog woke karaat gehalte. Met amper deze vier woke woordjes kan PoCo-journaille tonnen gazettenpraat uit de Linkse duim zuigen, publiceren en aan woke naïevelingen met PoCo-druksels verpatsen. “Wat baten kaars en bril, als de PoCo pipo/pipa niet zien en wil” ?

  6. Niet alleen de Koran maar ook de Bijbel en de Talmud veroordelen holebi betrekkingen, kennelijk omdat God-Jaweh-Allah twee geslachten geschapen heeft om voortplanting louter en alleen via hetero betrekkingen mogelijk te maken. Via holebi betrekkingen gaat dit niet omdat de endeldarm nu eenmaal geen onderdeel is van het voortplantingsstelsel maar wel van het spijsvertering systeem, al lijken sommigen dat nog steeds niet te kunnen begrijpen, ondanks de uitleg gegeven in lessen biologie, zij doen maar…..

  7. In de islam is homoseksualiteit zondig. Ook in het christendom(waar de leer nog niet uitgehold en verwaterd is , is dat zo. Ook in het judaïsme. Waarom dan steeds de steen werpen naar de islam? Moet iedereen en alles zich onderwerpen aan de massaal opgedrongen Lgbtq+ ideologie?

  8. Waar zit UNIA nu – altijd hetzelfde riedeltje , alles wat woke en extreem links of extreem Moslim is , daarvoor draaien ze hun hoofd weg , Vlamingen die al jaren onderdrukt worden door ideologie , moet precies allemaal kunnen , Alleen in Dictatoriale landen doet men aan onderdrukking en sluit men groeperingen uit

  9. Het is geen “Cordon Sanitaire” maar een “Cordon Discriminatoir”, incarnatie van de wettelijk verboden “discriminatie op basis van politieke overtuiging”. Op de UNIA webstek staan dergelijk verboden opgelijst.

  10. Waarom steeds de steen werpen naar de Islam?Omdat progressie daar altijd te vuur en te zwaard bestreden wordt.
    Als rechtse Vlaming heb ik geen enkel probleem met de alfabet gemeenschap.Sexuele voorkeur op zich lig ik niet wakker van,zolang ik niet te pas en te onpas een hoop onzin door m’n strot geduwd krijg van PoCo wokes.Maar géén haar op m’n hoofd dat er aan denkt om iemand aan te vallen wegens de sexuele voorkeur van die persoon.Links kijkt naar rechts als ‘de aartsvijand’,terwijl ze niet beseffen dat ze het paard van Troje aan ’t binnenhalen zijn.De grote clash zal binnen hun eigen rangen plaatsvinden ipv tussen links en rechts.

  11. `Blijkbaar is het christendom wel in staat te evolueren en zich aan te passen, zij het traag, aan de verlichtingsgedachte, dit gebeurt niet met de islam, nu niet, over honderd jaar niet, nooit. Daarom hoort de islam hier niet, enkele nitwits geen probleem, maar door de macht der getallen, noem het gerust omvolking, vormt hij een bedreiging niet alleen voor de waarden van de verlichting maar ook voor het wetenschappelijk onderzoek, het enige dat de mens een overlevingskans kan geven.

  12. Islamterreur maakt(e) in het Midden-Oosten meer slachtoffers dan in Europa. En de terreur die ooit het meeste slachtoffers maakte in België was deze van de communisten, socialisten en liberalen tijdens de bezetting en vanaf de machtswissel in september1944.

  13. Nu denkt nog geen haar op je hoofd om iem aan te vallen vanwege seksuele voorkeur. Tot je kinderen of kleinkinderen straks dezelfde expliciete sekslessen zoals in NL krijgen vanaf 4 jaar (!) voor ze kunnen lezen en schrijven en er straks workshops zijn op school waarbij pedofilie ook een geaardheid wordt en volwassen naakte mannen en vrouwen een kick krijgen van zich naakt te tonen nadat ze geslachtsoperaties kregen. Maar dan zal het te laat zijn en gaan je kinderen door de maatschappelijke gehaktmolen. Fictie? Kijk een keer op het YouTube kanaal van forum voor democratie wat er de laatste dagen boven kwam drijven. Vraag jezelf af aan welke kant je straks wilt staan

  14. Met oordoppen in, tegen dat de bom eventueel zou afgaan” zou het halal voeder toch comfortabel te nuttigen kunnen zijn tijdens de Iftar schranspartij na een hele dag vasten en dorst lijden.

Plaats een reactie

Delen