Staatssecretaris De Moor vraagt kerkbesturen om opvangplaatsen vrij te maken

Nicole de Moor. Photonews

Uncategorized

Staatssecretaris De Moor vraagt kerkfabriek om opvangplaatsen vrij te maken

Wannes Neukermans

Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) vraagt aan de parochiale afdelingen, de congregaties en de kerkfabrieken van de bisdommen om te onderzoeken of ze opvangplaatsen voor asielzoeker kunnen vrijmaken.

Concreet zoekt De Moor naar gebouwen die kunnen ingericht worden als opvangcentrum. Zowel niet-gebruikte gebouwen in goede staat als terreinen om wooncontainers op te plaatsen komen in aanmerking.

De federale regering is naarstig op zoek naar extra opvangplaatsen om de asielcrisis te drukken. Vorige week besloot Nicole de Moor om het aangekondigde containerdorp voor 400 asielzoekers in Kampenhout te annuleren.

LOI’s en havens

De zoektocht naar extra opvang verloopt moeizaam. Van de 189 lokale besturen die deelnamen aan een recente bevraging (De Standaard), zeggen er 143 geen bijkomende opvangplaatsen te kunnen of willen openen. Lokale opvanginitiatieven (LOI) worden volgens hen niet voldoende gefinancierd. Bovendien krijgen gemeentebesturen te weinig transparantie en garanties van de federale overheid.

Een maand geleden heeft het kabinet van staatssecretaris De Moor al een omzendbrief gestuurd naar de verschillende havens in ons land, gelijkaardig aan de brief die nu naar de kerken gestuurd is. De bedoeling daarvan was om extra plaatsen te creëren op havenpontons, zoals dat in Gent al gebeurt op de voormalige Nederlandse ‘bajesboot’ Reno.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Staatssecretaris De Moor vraagt kerkfabriek om opvangplaatsen vrij te maken”

  1. Er zijn nochtans heel wat andere delen van de maatschappij die kunnen zorgen voor de opvang. Moslims en moskeeën, immers het gaat over een groot deel van hun mede gelovigen of…zelfs Wallonië of Brussel die ook wel hun steentje mogen bijdragen. In plaats van “economische migranten” de grens naar Vlaanderen over te sturen, kunnen ook zijn in hun hangmat mentaliteit het voorbeeld geven voor eens ze hun win for life ticket krijgen.

  2. Mevrouw De Moor is zo te zien onbekend met het begrip Gesloten Grenzen, onverwijld terugsturen asielzoekers (met terugwerkende kracht geldend voor meerdere generaties), uiteraard, dat begrijpt iedereen, geen gezinsherenigingen. En, allerbelangrijkst, in navolging van de reddende Brexit en een zeer wel mogelijke toekomstige Nexit, een Belxit voor België, of eventueel een splitsing van het koninkrijk

  3. CD&V ten volle uit. Wel zelf de madam uithangen, loontje incasseren en dan anderen vragen de problemen op te lossen die haar partij samen met de rest van de traditionele partijen + Groen veroorzaakt hebben. En wat vindt u van bij u thuis, mevrouw?

  4. Waarom in een “kerk” ? Zou er dan eveneens geen plaats zijn in een “synagoge” en “moskee” of zou dat misschien weeral eens geen politiek-correcte verzoek zijn ?

  5. Dirk,dit zat er aan te komen.Samy is zijn moslimbaard aan het laten groeien,als baas van de christelijke partij is dat een statement.Via de bischoppen kan de voorzitter dit vragen,eisen en met zijn lange baard zal hij veel volgers vinden,het café vóór de kerk kan in een thee-huis omgevormd worden en in de sacristie kan men een halal-beenhouwerij inrichten.Naast een schaap kan er af en toe ook een VB-er gekeeld worden dan,.Een moskee en een slaap-neuk ruimte in de zijbeugel en de biechtstoel kan als homo-kas gebruikt worden voor het geval er een moslim uit de kas komt.Merci nicolle,merci,le bon dieu te le rendrera of moet ik allah zeggen

  6. Staatssecretaris De Moor is gewoon het product van een op hol geslagen christendom, dat God ingeruild heeft voor de migrant, een godsdienst die gewoon een linkse ideologie geworden is. Zij is daarin gehersenspoeld en weet niet beter.
    Tientallen miljoenen Afrikanen, meestal moslims, staan te trappelen om naar het Europese, en zeker Vlaamse eldorado te komen. Op hun smartphone zien zij op onze reclamespotjes hoe de negermannen hier direct met knappe blondines in bed duiken…Wat denkt u?…Vrouwen als De Moor zijn blind en zien de catastrofe niet, die op ons afkomt. Zij dragen wel een enorme schuld.

Plaats een reactie

Delen