Jong Groen wijt tegenvallend peilingsresultaat aan "witte en te oude mensen" binnen partij

Een groepsfoto van Jong Groen. Foto: Twitter (Kilian Vandenhirtz)

Verkiezingen 2024

Jong Groen wijt tegenvallend peilingsresultaat aan “witte en vaak ook te oude mensen” bij moederpartij

Anton Schelfaut

Naar aanleiding van het tegenvallende resultaat van de moederpartij in de Grote Peiling, pleit Jong Groen voor meer verjonging en diversiteit binnen de partij. De jongerenorganisatie verwijt de “witte, vaak ook te oude mensen” bij Groen dat ze de verkeerde inschattingen hebben gemaakt.

In de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, ‘RTL’ en ‘Le Soir’ is Groen met 7,4 procent van de stemmen de kleinste partij van Vlaanderen. Daarmee zetten de ecologisten het slechtste peilingsresultaat neer sinds de verkiezingen van 2019, toen ze een score van 9,8 procent behaalden. Nu moet Groen zelfs de communisten van de PVDA, die 8 procent van de kiezers kunnen overtuigen, laten voorgaan.

Verjonging en diversiteit

In een berichtenreeks op Twitter laat Jong Groen weten dat het niet bepaald gelukkig wordt van het peilingsresultaat van de moederpartij. Daarom roepen de jonge ecologisten de partij op om aan zelfreflectie te doen. Ze zijn er immers van overtuigd dat het tegenvallende peilingsresultaat niet te wijten is aan de groene ideologie, maar aan een gebrek aan verjonging en diversiteit binnen de partij.

Daarom eist de jongerenorganisatie dat Groen voluit kiest voor vernieuwing en een betere afspiegeling wordt van de maatschappij. Vooral de groep “witte, vaak ook te oude mensen” binnen de partij – die foute inschattingen zou hebben gemaakt – moet het daarbij ontgelden. “Ze zijn te veel meegegaan in de machtspolitiek en zijn hun voeling met de mensen verloren. We hebben nu nood aan een omslag”, besluiten de jonge ecologisten.

https://twitter.com/JongGroen/status/1641855017765175312

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

35 gedachten over “Jong Groen wijt tegenvallend peilingsresultaat aan “witte en vaak ook te oude mensen” bij moederpartij”

  1. Wat Groen nodig heeft zijn een paar ouderwetse, extreem rechtse cismannen die daar orde op zaken stellen en ipv alle gelul over alfabetmensen, positieve discriminatie en het activeren van het profitariaat de partij terug naar de essentie brengen. ONZE NATUUR, en dit door middel van realistische voorstellen en niet zoals ze nog steeds volhouden met hun Anders GAan LEVen ideologie. Dries Van Langenhoven schijnt vrij te zijn:-)

  2. Achterlijke jonkies die, hoe goed bedoeld ook, onze samenleving onleefbaar maken door hun grenzeloze naïviteit. Ze zullen hun domheid pas inzien wanneer ze zelf oude witten zijn.

  3. ….’Ze zijn er immers van overtuigd dat het tegenvallende peilingsresultaat niet te wijten is aan de groene ideologie, maar aan ….’

    Wat is het verschil tussen goed verkochte shit en slecht verkochte shit?

  4. Moest ik bij jong groen zijn, ik zou zeker niet meer met die “witte oude mensen” willen samenwerken, zich afscheuren en een nieuwe partij oprichten van “witte jonge mensen”, want ik zie geen enkel gekleurd gezicht in de foto. Doen! En niet meer palaveren met die racisten van jullie partij, jullie zitten op een zinkend schip, zorg dat je ervan af gaat en start een jonge blanke groene partij.

  5. Niet de oudjes zijn een probleem het is jullie groene ideologie en de woke welke jullie ook ondersteunen, shame on you ik ben blank en fier om blank te zijn, wit is een kleur geen huidskleur.

  6. Zij willen dus jonge naïevelingen zonder enige levenservaring aan het stuur zien. Dat zegt alles over Groen! De mensen die daarvoor ooit gestemd hebben moeten zichzelf nu toch wel oerdom vinden!

  7. het zijn toch oude blanken die hen gevoed hebben,nestkakkers wordt dat genoemd.Ik hoop dat NVA-VB de grootste formatie wordt en Vlaanderen kan leiden en niet doen lijden.

  8. Voor meer diversiteit: ik ken een perfecte beschikbare excuustruus. Marokkaanse afkomst, nog redelijk jong, heeft totaal geen last van ideologische visies, met parlementaire ervaring (van op afstand, loopt dus niet in de weg van de witte partijleden) zéér populair in haar gemeenschap, lult met wollige hippe Engelse termen zoal inclusion, diversity en woke en heeft totaal geen verstand van gezond financiëel beheer. Lesbisch maar niet fanatiek. Specialist in het wegsluizen van het geld van de witte Vlamingen (naïeve werkende pummels) en trekt zich geen barst aan van futiliteiten zoals economie. Nog even onbeschikbaar tot na het schijnproces. Voor de rest ideaal voor Groen.

  9. 😂🤣😂 wat een debielen! Ze hebben het nooit begrepen, begrijpen het nog steeds niet en zullen dat ook nooit doen.
    Geweldig dat ze er steeds gestoordere waanideeën op nahouden. Nu weet ik wel zeker dat ze ook in de toekomst geen kans maken om normale Vlamingen te overtuigen voor hen te stemmen.

  10. Die bejaarden proberen te verhinderen dat de welvaart waarvoor ze gewerkt hebben naar de kloten wordt gedaan door een stelletje groene niksnutten. Gelukkig zijn die niksnutten met niet veel en is er nog hoop. Op naar de kiesdrempel sukkels.

  11. De revolutie eet haar eigen ouders op in dit geval.
    Ik kan me vergissen maar was dit niet de meest groene regering ooit? De keuze om mee te doen aan de regering werd door Meyrem Almaci (een vrouw voor zover bekend) genomen. En dan de uitvoerders van dit “groene” beleid ons Tinne (een vrouw voor zover bekend) en ons Petra (ook een vrouw voor zover gekozen. )…
    Dus wie zijn schuld is het dan? In een partij zonder mannen zijn het nog steeds de mannen die het hebben gedaan?
    Toegegeven er is nog Calvo die roept dat het anders moet (als hij niet in Nederland zit). Maar hij’s meer oppositie dan regering. En dan hebben we Jeremie die in de schaduw leeft. Ik zou durven stellen dat de keuzes en de schade in de partij groen werd veroorzaakt door teveel vrouwen in de partij. Ook het feit dat ze nu 2 partijvoorzitters hebben maakt profilering en snelle reacties veel moeilijker omdat ze altijd eerst op 1 lijn moeten zien te geraken. Gelukkig komt de 5% komt op deze manier snel in zicht en kunnen we terug naar minder pest-bestuur en naar meer stilstand 🙂

  12. Amai, wat een leuke boel daar bij Groen. Blanke mannen zoals onze Jeremie en nederlander Calvo zomaar de gracht in rijden. Maar om bij de les te blijven, wat leven we in een dwaze verdwaasde wereld, ik zal het trachten beleefd te formuleren, het zijn de zotten die het gesticht hebben overgenomen.
    De waanzin voorbij.

  13. Ecolo/Groen heeft vooral klappen gekregen door hun gepruts in het energiedossier en het dogmatisch afwijzen van kernenergie. Vrouwen zijn er genoeg in deze partij en die oude blanke mannen vind ik er niet of komen nooit aan het woord. In TV actualiteitsprogramma’s zie ik vooral Tinne Van der Straeten, Petra De Sutter, Nadia Naji, Jeremie Vaneeckhout en Kristof Calvo. Zijn dat dan die oude witte mannen waarover Jong Groen het heeft ? Maar ja, je moet iets vinden om je nederlaag te verklaren.

  14. Twintig jaar geleden waren de door jullie nu als oude mensen worden betiteld even oud als jullie nu en was er de grote overwinning van Groen! om de kerncentrales te sluiten en in een wet te verankeren (30 januari 2003).
    Nu moest de groene minister voor energie, Tinne Van Der Straeten, gaan pleiten om de kerncentrales langer open te houden om een stroomuitval te voorkomen. Hoe hypocriet kan Groen zijn.
    Het hele groene programma is gebaseerd opbangmakerij dat wetenschappelijk op geen enkel punt ondersteund is.
    Wat willen jullie dan?
    Terug naar de oertijd en in grotten leven?
    Begin alvast met jullie GSM in te leveren want een aantal onderdelen zijn gemaakt van grondstoffen die ontgonnen worden door kinderen van minder dan 12 jaar want dat is toch mensonterend en tegen jullie princiepes.
    Gaan jullie alle verplaatsingen tevoet doen?
    Groen propageert achteruitgang terwijl ze progressief naar voor willen komen.
    Wie niet groen is op 18 jaar heeft geen hart, wie op 30 jaar nog groen is, heeft geen verstand.

  15. Zij zijn blijkbaar nog gifGroen achter de oren want zij wanen ons “wit”(sic), al zijn we noch sneeuwmannen noch albino’s ,vermits we met blank vel gepriviligeerd begiftigd werden ! De masochistische autodestructieve inborst der woke geïndoctrineerden is stuitend.

Plaats een reactie

Delen