Vlaams Belang opnieuw grootste partij van Vlaanderen in nieuwe peiling

Tom Van Grieken. Photo News

Uncategorized

Vlaams Belang blijft grootste partij van Vlaanderen in nieuwe peiling

Anton Schelfaut

In de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, RTL en ‘Le Soir’ is het Vlaams Belang met een kwart van de stemmen opnieuw met voorsprong de grootste partij van Vlaanderen. N-VA volgt met 21,6 procent en Vooruit vervolledigt met 15,5 procent de top 3. Cd&v zet met 11,8 procent haar beste peilingsresultaat in anderhalf jaar neer. Open Vld blijft onder de symbolische grens van 10 procent, terwijl Groen de kleinste partij wordt.

Als het morgen verkiezingen zouden zijn, zou een kwart van de Vlamingen op Vlaams Belang stemmen. Daarmee doet de partij van Tom Van Grieken het significant beter dan bij de verkiezingen van 2019, toen ze 18,7 procent van de stemmen wist binnen te halen. N-VA is met 21,6 procent de op een na grootste partij van Vlaanderen, al boert ze er wel op achteruit in vergelijking met haar verkiezingresultaat van 25,5 procent.

Vooruit vervolledigt de top 3 en haalt 15,5 procent van de stemmen. Dat is significant beter dan de score van 10,8 procent die de partij van Conner Rousseau bij de verkiezingen van 2019 kon neerzetten. Cd&v zet met 11,8 procent haar beste peilingsresultaat in anderhalf jaar neer, maar gaat er nog altijd op achteruit ten opzichte van de historisch lage score van mei 2019 (14,2 procent).

Open Vld kan de symbolische kaap van 10 procent niet ronden en weet slechts 9,2 procent van de kiezers te overtuigen. Groen wordt met 7,4 procent de kleinste partij, na de communisten van de PVDA (8 procent).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Vlaams Belang blijft grootste partij van Vlaanderen in nieuwe peiling”

  1. de afvallige groenen zijn opnieuw naar de cvp getrokken.Voor de rest is het spîjtig dat de Vlamingen nog altijd niet begrepen hebben dat de vivaldidioten onder de kiesdrempel moeten verdwijnen als men iets wil veranderen in belgistan.Spijtig,hoe meer NVA verliest hoe groter feesten de vivaldidioten zullen organiseren,ze overleven en het VB wordt in de vergeetput gestoken,wanneer zullen de Vlamingen dit begrijpen

  2. 1 op 3 Vlamingen wordt op basis van deze peiling al d’office van elke vorm van beleidsdeelname uitgesloten (VB en PVDA). Maar onze traditionele “democratische” politici, BDW en NVA op kop, zijn de eerst landen te veroordelen waar een deel van hun bevolking hun mening wordt ontzegd.

  3. Dan hebben de ‘Ollanders een voordeel. Stel de PVV en FvD halen het aantal (gepeilde) stemmen van VB en NVA, dan hoeven ze alleen maar de rechtse partij SGP erbij te halen. Of de FvD dissidenten JA21 en Groep Haga.

  4. Dominique. Als N-VA Belgicisten verliezen ten voordele van Vlaams Belang (V-partij) is dat een win-win operatie voor het Vlaams Belang en Vlaanderen. Niet akkoord? Citeer mij dan de Vlaamse prestaties van N-VA in de regering Michel (MR en wallingant),2014-2019; met Vlaamse meerderheid (N-VA, CD&V en OVLD).

  5. De opdracht van de Vlamingen, die Vlaanderen koesteren, is onze broeders en zusters sensibilseren om het Vlaams Belang de volstrekte meerderheid te bezorgen in het Vlaams parlement. Het Vlaams parlement moet gebruikt worden als hefboom voor meer democratie, gelijke burgerrechten, sociale rechtvaardigheid, zelfbestuur, strijd tegen corruptie, sociaal energiebeleid, afschaffing van wokedictatuur en dito particratie en inspraak voor het volk (referenda). Uiteraard moet het wereldvreemde beleid van de Vlaamse bureaucratische antiboerenregering (met N-VA en OVLD) gestopt worden.

Plaats een reactie

Delen