(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Regering weet niet hoeveel gratis Railpass kost

Thierry Debels

De Federale overheid weet nog altijd niet hoeveel de gratis Railpass zal kosten. Dat zei minister van Begroting David Clarinval (MR) dinsdag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Sommigen menen dat die maatregel geen bijkomende kosten met zich zal brengen, terwijl anderen denken dat een en ander duur zal zijn”, klinkt het.

Op 6 juni besloot de ‘superkern’ dat de burgers van dit land een gratis Railpass krijgen. Het idee is onderdeel van een pakket maatregelen om de toerisme-industrie te ondersteunen en kwam uit de koker van de ecologisten. Het gebruik van deze gratis Railpass is onlangs wel uitgesteld naar ten vroegste 7 september 2020. Het online platform met het formulier om de pass aan te vragen zal 2 tot 3 weken daarvoor worden gelanceerd.

Nog geen idee over kostprijs Railpass

Een belangrijke vraag is hoeveel die maatregel zal kosten. Op 4 augustus kwam bevoegd minister David Clarinval (MR) naar De Kamer. Daar stelde de minister dat hij niet heeft kunnen berekenen hoeveel de maatregel betreffende de tien gratis treinritten zal kosten.

Clarinval: “Ofwel zullen de NMBS en Infrabel die maatregel moeten uitrollen en een deel van de kosten aan de staat factureren, ofwel zal de staat bonnen aan de consumenten toekennen. Sommigen menen dat die maatregel geen bijkomende kosten met zich zal brengen, terwijl anderen denken dat een en ander duur zal zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Thierry Debels (°1968) is een Vlaams non-fictie-auteur over financiële onderwerpen en royalty watcher. Hij is master bedrijfseconomie gespecialiseerd in financiële economie. Hij publiceerde talrijke boeken over het koningshuis en won in 2016 een rechtszaak tegen Vredeseilanden over zijn boek 'Hoe goed is het goede doel'.

Plaats een reactie

Delen