30-jarige man misbruikt stiefdochter jarenlang

Foto: Shutterstock. 30-jarige man misbruikt stiefdochter jarenlang

Uncategorized

30-jarige man misbruikt stiefdochter jarenlang

Wijnand Meeus

Een dertigjarige man uit Arendonk verkrachtte jarenlang zijn stiefdochter. De eerste aanranding vond plaats wanneer het meisje slechts tien jaar was. Opvallend: toen ze elf was vertelde ze haar moeder voor het eerst over het misbruik. Maar deze geloofde haar niet. De verkrachtingen bleven nadien nog jaren doorgaan.

Elf jaar was ze toen ze tijdens een spelletje bowling alle moed bijeenraapte en haar moeder vertelde over de verkrachtingen en aanrandingen van haar stiefvader. Maar tevergeefs, de moeder van het meisje uit Turnhout geloofde haar niet en noemde haar een leugenaar. De verkrachtingen bleven nog jarenlang doorgaan. Tot het meisje haar eerste vriendje leerde kennen. Sindsdien verzette ze zich hevig tegen het misbruik.

Op 1 september 2019 stapte ze uiteindelijk naar de politie om klacht neer te leggen, met bewijs van sms-conversaties waarin de man aandrong op seks. Berichten als, “Zullen we het nog één keer doen?”, werden teruggevonden. De man ontkent de feiten en zegt dat hij erin geluisd is door zijn stiefdochter. “Ik was in slaap gevallen na mijn werk”, verklaarde hij. “Mijn stiefdochter heeft die berichten zelf gestuurd met mijn gsm.” De man werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 4 jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen