Duitse rechtbank laat verbod op anti-lockdowndemonstranten toe

Foto Shutterstock: Duitse rechtbank laat verbod op anti-lockdowndemonstranten toe

Uncategorized

Duitse rechtbank laat verbod op anti-lockdowndemonstranten toe

Ruben Notteboom

Duitsland heeft de laatste tijd enorm te kampen met anti-lockdowndemonstranten. Ook in Bremen werd zo een demonstratie gepland, maar die werd verboden. De organisatoren trokken naar de rechtbank maar kregen ongelijk.  

De demonstratie zou ongeveer 20.000 mensen gelokt hebben naar Bremen. De rechtbanken hadden dit daarom verboden omdat ze onmogelijk kunnen verzekeren dat de maatregelen worden gerespecteerd. Ook in beroep hield het verbod stand.

Duitsland kampt al een tijdje met zulke demonstraties. Vorige maand moest de politie zelfs waterkannonen en pepperspray inzetten omdat het uit de hand begon te lopen. De meeste burgers lijken de maatregelen te volgen, maar er heerst toch veel oppositie in het land. Volgens het hoofd van de Duitse dienst voor volksgezondheid twijfelen veel mensen over de ernst van Covid-19, zeker na “het succesvolle beleid tijdens de eerste golf”.

Het hoofd van het Robert Kochinstituut voor besmettelijke ziektes, Lothar Wieler, ziet dat men de social distancing niet meer serieus neemt. Hij beweert dat dat de reden is dat de cijfers in Duitsland zo gestegen zijn. De stijging is niet zo ernstig meer, maar het aantal blijft zeer hoog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen