Uncategorized

Engelse politievrouwen krijgen Hijab-uniform

Pol Tanghe

De Engelse politie is dringend op zoek naar nieuwe rekruten. Men is er zo dringend op zoek naar vrouwen om de veiligheidsdiensten te versterken dat Uzma Amireddy, officier bij de politie, een nieuw hijab-uniform heeft ontwikkeld, aldus een bericht in de Engelse krant Daily Mail.

Er was toch al een versie van hijab-uniform in gebruik, zal u opmerken? Inderdaad, maar dat oude model zat niet bepaald comfortabel en was potentieel zelfs gevaarlijk voor de gebruiker. “Als men mensen van verschillende horizon wil aantrekken, moeten mensen zich goed voelen in hun uniform, en dit nieuwe model zal zeker islamitische vrouwen meer aantrekken om bij ons te komen werken”.  Het gaat louter om het functionele, oef! Niets te maken dus met islamisering whatsoever.

Uzma Amireddy, die officier is in North Yorkshire, wordt hierin bijgetreden door Arfan Rahouf. Rahouf is binnen de politie “operationele chef voor geloof en godsdienst”. Hij heeft zich ook achter het ontwerp van het nieuwe politie-uniform geschaard. Er werden bepaalde praktische wijzigingen aangebracht, zodat de combinatie hijab en uniform beter aangepast werd aan het gebruik door agenten: hoofd en nek van het uniform zijn gemakkelijk los te maken, zodat ze niet kunnen vastgetrokken worden rond de hals van de politieagente. Zijn conclusie? “Het maakt een professionele indruk, een dame voelt zich mooi in dit uniform, op haar gemak en gewaardeerd (…). Het is iets dat haar geloof een mooie uitdrukking geeft”. Vraag is of de bewoners van North Yorkshire de ergonomie van het model naar waarde zullen weten te schatten.

Parallelle maatschappij rukt op

Het is niet de eerste islamisering in Albion. In het verleden had men al het fenomeen van de rechtbanken die zich op de sharia beroepen, de zogenaamde ‘sharia courts’. Er is de parallelle rechtspraak, die zich op islamitische dogma’s beroept, er is de islamitische burgemeester van Londen. Het islamisme rukt op in het Verenigd Koninkrijk.

Uzma ziet er geen problemen in, integendeel. “De inclusie en de diversiteit zijn een sleutelprogramma voor de politiediensten. We moeten meer representatief zijn voor de gemeenschappen die we dienen, zodat we een instrument van inclusiviteit worden”, liet ze nog verstaan in de Engelse krant. Ik heb altijd gedacht – maar verkeerdelijk dus – dat de taak van de politie erin bestond de veiligheid van de burgers te verzekeren. Neen, inclusie, dames en heren, daar gaat het om. Geen assimilatie, maar inclusie. Het zichtbaar maken met andere woorden van de parallelle maatschappijen. In West-Europa vanzelfsprekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen