Eline De Munck roept op tot verdraagzaamheid na Open Vld-selfie

Foto: YouTube. Eline De Munck roept op tot verdraagzaamheid na Open Vld-selfie

Uncategorized

Eline De Munck roept op tot verdraagzaamheid na Open Vld-selfie

Pieter Van Berkel

Presentatrice Eline De Munck reageert op de ophef die ontstond over de nieuwjaarsreceptie van Open Vld, nadat zij dit weekend een foto deelde van het evenement.

Dit weekend ontstond ophef over de digitale nieuwjaarsreceptie van Open Vld, nadat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert, premier Alexander De Croo, presentatrice Eline De Munck en een bandje te zien waren in een selfiefoto. De Munck, die de selfie nam, reageert nu op Instagram op de heisa en verdedigt de nieuwjaarsreceptie.

“Wees alsjeblieft een beetje verdraagzaam”

“Toen ik vanochtend wakker werd had ik 34 gemiste oproepen”, aldus de presentatrice. “Ik viel van mijn stoel toen ik hoorde dat de selfie die ik gisteren nam hét nieuws had gehaald. De haatreacties die ik overal lees zijn pijnlijk en moeilijk te verteren. Vooral omdat alles helemaal conform de regels gebeurde.”

“Denk je nu echt dat de staatshoofden van ons land, die dag in dag uit de coronacrisis proberen te bestrijden, zich niet aan de regels rond die crisis houden”, vraagt De Munck. “Denk je nu echt dat wij op minder dan 2 meter van elkaar zaten? Denk je nu echt dat de premier en voorzitter een selfie zouden delen die niet volgens de regels werd gemaakt?”

“Feit: de digitale nieuwjaarsreceptie werd opgenomen zonder publiek, in een goed verluchte, ruime studio waar iedereen op minstens 1,5 meter van elkaar zat en waar de mondmaskers enkel en alleen afgingen bij diegenen die in beeld kwamen en enkel op het moment dat de show bezig was”, klinkt het.

De Munck besluit met een oproep tot verdraagzaamheid. “Het zijn voor iedereen harde tijden. Ook voor mij. Maar wees alsjeblieft een beetje verdraagzaam”, zegt ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen