"Grease mag nooit meer uitgezonden worden"

Foto: Shutterstock. "Grease mag nooit meer uitgezonden worden"

Cultuuroorlog

“Grease mag nooit meer uitgezonden worden”

Pieter Van Berkel

‘Woke’ activisten spuien kritiek op de Britse staatsomroep BBC wegens het uitzenden van Grease. Volgens de jonge progressievelingen zou de filmklassieker uit de jaren ’70 aanzetten tot verkrachting en seksistisch, homofoob en racistisch zijn.

De musical, met John Travolta en Olivia Newton-John, werd tijdens de feestdagen uitgezonden op de Britse staatsomroep BBC. Teergevoelige progressievelingen vinden de film echter niet meer van deze tijd, en vinden zelfs dat de film nooit meer uitgezonden mag worden.

Grease zou seksistisch, homofoob en racistisch zijn

Zo zou een scène, waarin Travolta op onhandige wijze de borst vastgrijpt, volgens de critici aanzetten tot verkrachting. Ook zou de film aan ‘slut-shaming’ doen, omdat een van de personages kritiek krijgt van haar leeftijdsgenoten omdat ze al seks heeft gehad.

Grease, dat zich afspeelt in de jaren ’50, zou bovendien homofoob zijn, omdat er op een schoolfeest in de film geen danskoppels van hetzelfde geslacht worden toegelaten. De film zou zelfs racistisch zijn, omdat de overgrote meerderheid van de personages blank is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over ““Grease mag nooit meer uitgezonden worden””

Plaats een reactie

Delen