Uncategorized

Het waren maar ‘relletjes’

Karl Van Camp

U herinnert zich ongetwijfeld de beelden vorige woensdag na de manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie in Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek.

Na afloop van de ‘wake’ kwam het tot incidenten tussen ‘jongeren’ en de politie. In de media kwamen politieagenten getuigen met welk geweld ze te maken kregen. “Alles gaat zo snel. Ik zie rechts van mij een collega die een verkeersbord tegen zich krijgt, nog een collega die een grote steen tegen zich krijgt. Ik draai me naar links en zie Kelly iets tegen zich krijgen. Ik wil me invoegen, om langs elkaar te gaan staan, maar ik krijg de kans niet omdat er stenen vliegen. Die zijn hier niet voor de boel af te breken, die zijn hier om ons gewoon letterlijk te lynchen”, vertelt een agente in Het Laatste Nieuws. Bij de rellen raakten uiteindelijk zo’n 15 agenten gewond en werden 9 politiewagens beschadigd. Het politiekantoor aan het Liedtsplein in Schaarbeek werd in brand gestoken. Elders werden beschadigingen aangebracht aan bushokjes, straatmeubilair, afvalcontainers, geparkeerde wagens en etalages. Dát gebeurde er allemaal op woensdag.

En wat lezen we twee dagen later op De Standaard online: “Na afloop kwam het tot relletjes waarbij een honderdtal mensen betrokken waren.” U leest het goed, volgens DS waren het maar ‘relletjes’. Niet alleen minimaliseert De Standaard de aard van de incidenten, ook de vermelding “een honderdtal” strookt niet met de werkelijkheid, want de politie pakte 116 jongeren op en is nog op zoek naar tientallen anderen. Tja.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Oud-hoofdredacteur van weekblad 't Pallieterke en nog steeds trouw auteur van tal van opiniestukken.

Plaats een reactie

Delen