Kris Peeters benoemd tot vicevoorzitter Europese Investeringsbank

Foto: European Parliament. Kris Peeters benoemd tot vicevoorzitter Europese Investeringsbank

Uncategorized

Kris Peeters benoemd tot vicevoorzitter Europese Investeringsbank

Pieter Van Berkel

Europees Parlementslid, voormalig Vlaams minister-president, minister en kandidaat-burgemeester van Antwerpen Kris Peeters (CD&V) is dinsdag officieel benoemd tot vicevoorzitter van de Europese Investeringsbank (EIB).

Peeters werd voorgedragen door de nieuwe regering-De Croo. Zijn voordracht maakt deel uit van een politiek akkoord van de nieuwe regering. Sinds 15 januari 2018, drie jaar geleden, had de Benelux geen vertegenwoordiging in het directiecomité. De CD&V’er wordt bevoegd voor mobiliteit, veiligheid, defensie en Zuidoost-Azië.

22.000 euro bruto per maand

Zijn nieuwe job legt hem geen windeieren. Peeters zal zo’n 22.000 euro bruto per maand verdienen. In De Standaard erkent de kersverse bankier dat “dat erg goed betaald is en […] gevoelig ligt”. “Ik maak me geen illusies dat er veel kritiek zal komen, maar dit is een debat dat je nooit kunt winnen”, klinkt het.

De christendemocraat zal zijn zetel in het Europees Parlement, waar hij sinds 2019 zetelt, moeten opgeven. Daar wordt hij opgevolgd door Tom Vandenkendelaere.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen