Peter De Roover (N-VA) interpelleert premier na 'bedrijfsfeestje' Open Vld

Foto: YouTube. Peter De Roover (N-VA) interpelleert premier na 'bedrijfsfeestje' Open Vld

Uncategorized

Peter De Roover (N-VA) interpelleert premier na ‘bedrijfsfeestje’ Open Vld

Anton Schelfaut

N-VA zal premier Alexander De Croo (Open Vld) donderdag ondervragen in het parlement. Dat maakte fractievoorzitter Peter De Roover zondag bekend op Twitter. Open Vld kreeg heel wat kritiek op sociale media na haar nieuwjaarsreceptie. Voor een Instagram-selfie poseerden premier Alexander De Croo en partijvoorzitter Egbert Lachaert met Eline De Munck.

“Beste medeburger. Zolang je een tv-studio nabouwt in grote living mag je blijkbaar doen wat je wil”, schreef voormalig N-VA-Kamerlid An Capoen eerder vandaag op Twitter. “Inclusief bandje en Eline De Munck. Gooi daar dan nog nougabollen empathie voor mensen die laatste jaar niet naar begrafenis/huwelijk/verjaardag konden bij en je bent safe.”

(Lees verder onder de tweet.)

Interpellatie

Fractievoorzitter Peter De Roover (N-VA) zal de premier hierover komende donderdag in het parlement ondervragen. De Roover wil weten of De Croo meent dat hij “tijdens dit evenement gezondheidsrisico’s heeft genomen”. Verder zal hij ook vragen of de nieuwjaarsreceptie in regel was “met de wettelijke bepalingen die voor de gehele bevolking gelden en tot doel hebben de pandemie in te dijken en te bestrijden”. Tot slot wil De Roover ook weten of de premier het in zijn voorbeeldfunctie gepast vindt aanwezig te zijn op zulk evenement. “Dat op een moment dat de hele bevolking strikte maatregelen moet naleven op straffe van gerechtelijke en administratieve vervolging”, besluit De Roover.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen