11 verdachten gearresteerd op verdenking van diefstal in Schiphol voor 19 miljoen euro

Foto Shutterstock: 11 verdachten gearresteerd op verdenking van diefstal in Schiphol voor 19 miljoen euro

Uncategorized

11 verdachten gearresteerd op verdenking van diefstal in Schiphol voor 19 miljoen euro

Ruben Notteboom

De Nederlandse Koninklijke Marechaussee heeft 11 verdachten aangehouden die in Schiphol mobiele telefoons zouden gestolen hebben, in totaal ter waarde van 19 miljoen euro. Het onderzoek duurde maanden maar zou nu eindelijk tot een einde komen.

De 19 miljoen werd in twee verschillende diefstallen gestolen. De eerste lading iPhones ter waarde van 3 miljoen verdween vorig jaar. In maart begonnen de rechercheurs van de Marechaussee een onderzoek. Uiteindelijk werden door de maanden heen 6 verdachten aangehouden uit Zaandam, Amsterdam, Volendam, Eindhoven en Haarlemmermeer. De laatste verdachte werd vorige week aangehouden. De politie nam 30.000 euro cash en verschillende mobiele telefoons in beslag.

Tweede diefstal ter waarde van 16 miljoen

Eind vorig jaar in december verdween dan plots de tweede lading iPhones, deze keer met een waarde van 16 miljoen euro. Onbekenden waren de loods van een bedrijf op Schiphol-Oost binnengedrongen en gingen met de lading aan de haal. 5 verdachten werden aangehouden uit Amsterdam, Purmerend, Kampen, Hoofddorp en Zaandam.

De politie nam 141.000 euro aan contant geld in beslag, een Audi, opnieuw meerdere telefoons en zelfs enkele goudstaven. In Haarlemmermeer en in Duitsland werden ook huiszoekingen gehouden, waarbij 9200 iPhones gevonden werden. Eén van de verdachten zou betrokken zijn geweest bij beide diefstallen. Drie van de verdachten waren werknemers bij de getroffen bedrijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen