Uncategorized

“Als menselijke CO2 het probleem is, dan is de mens het probleem”

Redactie Binnenland

Ecologie is wetenschap, ecologisme is een politieke ideologie. Wat dat laatste betreft is het ook een totalitaire ideologie. Dat is alvast de stellingname van de filosoof Drieu Godefridi. Die haalt in zijn recent boek “De Groene Utopie” uit naar het ecologisme en haar partijpolitieke vertegenwoordigers Groen en Ecolo. Vooral Ecolo moet het in het boek fel ontgelden.

Waagt u zich aan een definitie van het ecologisme?

“Een belangrijke vaststelling is dat niet de mens centraal wordt gesteld. Wel de planeet. Op zich is dat al een vrij uniek uitgangspunt. Maakt men de vergelijking met het marxisme, ondanks alle kritiek die men erop kan hebben, dan stelt men vast dat toch de mens en de productiviteit centraal worden gesteld. Niet bij het ecologisme, dat dan nog eens gekoppeld wordt aan allerhande wetenschappelijke onzin. Het is een maatschappelijk model dat men ons wil opleggen, totalitair van aard, maar slim verpakt.”

Partijpolitiek

Op welke manier legt u dan het verband met de groene partijen die men in de hele westerse wereld aantreft?

“Alle verschillen in acht genomen ontpoppen die partijen zich als de vertolkers van deze ideologie. Daarenboven koppelen ze er bepaalde standpunten aan die er in se niets mee te maken hebben. Want hoe rijm je hun politiek van open grenzen en migratie met dat ecologisme? Soms wordt de metafoor van de watermeloen gebruikt: groen vanbuiten, rood vanbinnen. Dit klopt echter niet. Deze mensen denken fundamenteel anders.” 

Een interessante vaststelling die u doet is dat het electoraal gewicht van de groene partijen niet in verhouding staat tot de maatschappelijke macht die ze uitoefenen…

“Cijfers liegen niet. Leg de electorale resultaten van de groene partijen in de EU naast elkaar en je komt amper bij een getal met twee cijfers uit. Kijk naar hun aanwezigheid in het Europees Parlement, dat is echt geen grote fractie. Maar behendig wordt gebruik gemaakt van tal van andere kanalen om de ideeën te verspreiden. Ze hebben zich genesteld in zowat alle internationale niet-democratische instanties, de geledingen van de VN, de EU, noem maar op. En vergeet de rol van de media niet. Daar zit het totalitaire ook in. Het ontbeert hen aan een maatschappelijk draagvlak.”

U gebruikt het begrip “totalitair algoritme” van de ecologie, kan u dit kort verduidelijken?

“Heel eenvoudig. Als menselijke CO2 het probleem is, dan is de mens het probleem. Die uitstoot tot 0 herleiden betekent dat die in al zijn handelingen gecontroleerd moet worden, op het vlak van verwarming, industrie, kinderen krijgen… Niets ontsnapt aan de brutale overmoed van de milieuactivisten.”

Het volledige interview met Michaël Vandamme is te lezen door abonnees. Zij kunnen naar het volledige artikel door te klikken op onderstaande afbeelding

Artikel Drieu Godefridi op Palnws
Volledig artikel Drieu Godefridi op Palnws

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Alle nieuws voor binnenland opgevolgd door de PAL NWS redactie.

1 gedachte over ““Als menselijke CO2 het probleem is, dan is de mens het probleem””

  1. De groene partijen missen consequentie in hun denken en handelen. Enerzijds verzetten ze zich tegen CO2-uitstoot en anderzijds promoten ze de vervanging van CO2-arme kerncentrales door CO2-uitspuwende gascentrales. Dit is niet hun enige inconsequentie. Neem nu de ecologische voetafdruk van pakweg een Afghaan, een Irakees of een Somaliër. Die is merkelijk kleiner dan onze ecologische voetafdruk. Maar bij immigratie in ons land van een Afghaan, een Irakees of een Somaliër heeft die hun ecologische afdruk de neiging om de onze te evenaren. Uit ecologisch standpunt zou je dan verwachten dat groene partijen zich zouden verzetten tegen niet-Europese immigratie. Niets is minder waar.

    Overigens veel succes gewenst voor PALNWS. En bedankt dat er zichtbaar aandacht besteed wordt aan het taalgebruik in de vrije artikels.

Plaats een reactie

Delen