Nigel Farage over deportatie Djokovic: "Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn"

Nigel Farage. Twitter

Uncategorized

Bart De Wever: “Een breed centrumrechts blok zou een fantastisch verhaal zijn”

Anton Schelfaut

N-VA-voorzitter Bart De Wever droomt luidop van een breed centrumrechts blok met christendemocraten en liberalen. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Zondag. “Een meerderheid van de Vlamingen zou zich daarin thuis voelen”, klinkt het.

Volgens Bart De Wever is het politieke landschap in Vlaanderen aan herziening toe. “Er zijn te veel partijen. Dat is niet gezond. Ik noem dat de balkanisering van Vlaanderen. Als we niet opletten, wordt ook Vlaanderen onbestuurbaar”, waarschuwt hij. “Dat is vandaag al het probleem van het federale niveau.”

Daarom ziet De Wever wel iets in een breed centrumrechts blok, “naar het beeld van CSU in Beieren”. Dat “zou een fantastisch verhaal zijn. Dat betekent een conservatieve en economisch liberale gemeenschapspartij. Een meerderheid van de Vlamingen zou zich daarin thuis voelen.”

Het feit dat Theo Francken naast de functie van ondervoorzitter greep, laat geen sporen na in de partij. “De partijraad heeft vooral bewezen dat ze niet te sturen is”, zegt De Wever. “De mediahetze was ongezien, hè. Zeker omdat ondervoorzitter een interne functie is, en géén politieke functie. Wellicht is dat noodlottig geworden voor Theo. Het beeld ontstond dat hij daaraan een politieke invulling wou geven.”

In de ogen van de partijvoorzitter is Francken zijn autoriteit niet kwijt door de zaak-Kucam. “Ik kan niet genoeg beklemtonen dat hij christenen heeft willen redden van een genocide in Syrië. (…) Theo heeft géén misdrijf gepleegd. Hij moet zich vooral de vraag stellen of hij niet te goedgelovig was. Wij allemaal trouwens: de hele partij. (…) Het antwoord daarop is ja. We hebben ons gat verbrand en we moeten op de blaren zitten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Bart De Wever: “Een breed centrumrechts blok zou een fantastisch verhaal zijn””

Plaats een reactie

Delen