Bijna helft Republikeinen verkiest Trump boven Republikeinse Partij

Foto: Shutterstock. Bijna helft Republikeinen verkiest Trump boven Republikeinse Partij

Uncategorized

Bijna helft Republikeinen verkiest Trump boven Republikeinse Partij

Pieter Van Berkel

Bijna de helft van de Republikeinen zou de huidige Republikeinse Partij verlaten en zich bij een andere partij aansluiten, als voormalig president Donald Trump daarvan de leider zou zijn. Dat blijkt uit een peiling van Suffolk University en USA Today.

Als de voormalige president een nieuwe partij zou oprichten, zou 46 procent van de Republikeinen zich bij die ‘Trump-partij’ aansluiten in plaats van de Republikeinse partij. Slechts 27 procent van hen zou zeker bij de Grand Old Party blijven. De rest is onbeslist.

Republikeinse partij blijft waarschijnlijk van Trump

“We hebben het gevoel dat Republikeinen niet genoeg voor ons vechten, terwijl we allemaal zien dat Trump elke dag weer zo hard als hij kan voor ons vecht”, getuigt een Republikein aan USA Today. “Maar dan heb je van die establishment-Republikeinen die het gewoon over alles eens zijn met establishment-Democraten en nooit terugvechten.”

De peiling lijkt erop te wijzen dat het Trump-tijdperk nog lang niet voorbij is en dat de voormalige president waarschijnlijk nog veel invloed zal uitoefenen op de partij. Dat is misschien slecht nieuws voor Republikeins fractieleider in de Senaat Mitch McConnell, die er allicht op hoopte dat de verkiezingsnederlaag van Trump een nieuw hoofdstuk voor de partij zou inluiden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen