Bouchez reageert op kritiek Rousseau: "Strandpraatjes"

Foto: Photonews. Bouchez reageert op kritiek Rousseau: "Strandpraatjes"

Uncategorized

Bouchez reageert op kritiek Rousseau: “Strandpraatjes”

Pieter Van Berkel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez reageert in Matin Première op de RTBF op de kritiek van sp.a-voorzitter Conner Rousseau. De MR is volgens Bouchez noodzakelijk voor een meerderheid in de regering, in tegenstelling tot sp.a.

Rousseau zei in Terzake dat hij wist “dat we veel miserie met Bouchez gingen hebben” en dat “hij zich de vraag moet stellen of hij nog in de regering wilt zitten”.

De MR-voorzitter schiet nu terug. “Ik had liever dat Rousseau het had over hoe we tegen de zomer 70 procent van de mensen gaan vaccineren”, klinkt het. “Maar in plaats daarvan heeft hij het liever over mij.” Ook benadrukt Bouchez dat zijn partij, in tegenstelling tot de sp.a, noodzakelijk is voor een meerderheid in de federale regering. 

Bouchez wil ook dat het Overlegcomité zich buigt over mogelijke bijkomende versoepelingen. “Dat is belangrijker dan de strandpraatjes van sommigen”, klinkt het. Het interview met Rousseau vond plaats op het strand.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen