Bouchez wil restaurants heropenen "voor de lente"

Foto: Photonews. Bouchez wil restaurants heropenen "voor de lente"

Binnenland politiek

Bouchez wil restaurants heropenen “voor de lente”

Pieter Van Berkel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil de restaurants opnieuw open “voor de lente”. Dat zegt hij aan Sudinfo.

“Winkels, scholen, kappers zijn weer open en de cijfers stijgen niet”, zegt Bouchez. “We kunnen ons niet de hele tijd door angst laten leiden. Je moet moed hebben en mensen vertrouwen. We keren terug naar een normaal leven, maar we moeten streng zijn en de regels respecteren.”

Restaurants opnieuw open “voor de lente”

De MR-voorzitter wil de heropening van de restaurants tijdens het Overlegcomité van 26 februari op tafel leggen. “We hebben ons sterk ingezet om de kappers deze maand te heropenen”, klinkt het. “We hebben het nooit voor de restaurants gedaan omdat de andere contacten eerst moeten heropenen. We wachten twee of drie weken om te zien of er geen gevolgen zijn en dan komen we terug met de restaurants.”

Bouchez wil de restaurants voor 21 maart heropenen. “Wij overwegen de heropening in het voorjaar”, aldus Bouchez. “En de lente is 21 maart. Zij zullen waarschijnlijk eerder heropenen dan de cafés, omdat de contacten daar op een andere manier plaatsvinden.”

Daarnaast vind hij dat de politiek terug assertiever moet optreden. “Het is aan ons om te beslissen”, klinkt het. “Iedereen die bang is om een fout te maken, is niet geschikt voor dit werk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen