Advocate burgerlijke partijen De Pauw: "Feiten geminimaliseerd en uit context gehaald"

Foto: Photonews. Gianni Barbieux. Advocate burgerlijke partijen De Pauw: "Feiten geminimaliseerd en uit context gehaald"

Uncategorized

Burgerlijke partijen reageren op Telefacts: “Feiten geminimaliseerd en uit context gehaald”

Kristof Luypaert

Niet enkel de openbare omroep VRT reageert geïrriteerd op de uitzending van Telefacts waarin de zaak De Pauw gereconstrueerd is. Ook Christine Mussche en An-Sofie Raes, advocaten van de burgerlijke partijen in de zaak De Pauw, reageren in een persbericht scherp afkeurend. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 

Ze hebben het onder meer over: “Minimalisering van de feiten, bijzonder kwalijk voor de slachtoffers in de zaak De Pauw én voor slachtoffers in het algemeen.”


“Het is de zoveelste keer dat de feiten worden geminimaliseerd, verdraaid en uit hun context worden gehaald. Voor de slachtoffers in deze zaak in het bijzonder, maar eigenlijk voor alle slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag, is dit een slag in het gezicht. Ook is het bijzonder kwalijk voor het eigenlijke proces dat nog moet gevoerd worden. Het gerecht oordeelde dat er voldoende bezwaren bestaan tegen dhr. De Pauw om hem door te verwijzen naar de correctionele rechtbank, voor de belaging en elektronische overlast van dertien vrouwen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen