Groen wil sociale media-uitgaven beperken

Foto. Twitter: Groen wil sociale media-uitgaven beperken

Uncategorized

Groen wil sociale media-uitgaven beperken

Wijnand Meeus

Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen) wil de uitgaven die partijen besteden aan sociale media beperken. Chris Janssens (Vlaams Belang) reageert verbolgen en spreekt van censuur. “Groen is gewoon jaloers op het succes van Vlaams Belang op sociale media”, klinkt het bij de fractieleider in het Vlaams Parlement.

“Die uitgaven zijn nu niet gereglementeerd. Partijen spenderen miljoenen aan propaganda en ook ‘hate speech’. Laat ons dat gaan reglementeren”, zegt Wouter De Vriendt in De Zevende dag. Hij wil daarmee de uitgaven voor sociale media ‘aan banden leggen’. Daarnaast wil hij ook dat de partijfinanciering onder de loep wordt genomen. Deze discussie waait sinds enkele dagen opnieuw op in de politiek, samenhangend met de zogenaamde ‘witte konijnen’ die soms plots opduiken bij enkele partijen. Deze discussies zijn een gevolg van de zaak over Sihame El Kaouabi die in 2019 50.000 euro ontving van de Open Vld om bij de partij aan te sluiten.

Ook CD&V-kamerlid  Franky Demon vertelt in De Zevende dag dat er iets moet veranderen aan de partijfinanciering. Hij zegt dat bij hem in de partij er niet zoiets bestaat als ‘witte konijnen kopen’. In VTM nieuws vertelt ook Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken dat er iets gedaan moet worden aan de grote subsidies die de partijen krijgen. “Er mag gerust gesnoeid worden, maar dan mogen Brussel en Wallonië ook wel eens inleveren. Want het zijn altijd de Vlamingen die in eigen vel snijden en aan de andere kant wordt er heel zedig gezwegen”, aldus Van Grieken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen