Leden 'Brotherhood Sin Miedo' opgepakt met 20 molotovcocktails

Foto: Shutterstock. Leden 'Brotherhood Sin Miedo' opgepakt met 20 molotovcocktails

Uncategorized

Leden ‘Brotherhood Sin Miedo’ opgepakt met 20 molotovcocktails

Wijnand Meeus

Drie leden van de (motor)club ‘Brotherhood Sin Miedo’ zijn vorige week opgepakt bij een controleactie op de E19 richting Nederland. Ze waren in het bezit van 20 molotovcocktails. Brotherhood Sin Miedo is, net zoals vele andere ‘brotherhoods’, overgewaaid uit Nederland.

De drie leden en een vierde chauffeur van de wagen zijn vrijdag al verschenen voor de raadkamer. Eén van hen mocht naar huis met een enkelband maar de drie anderen moeten in de cel verblijven. De mannen willen niet vertellen wat ze van plan waren met de molotovcocktails waarmee ze werden opgepakt. Ook het parket van Antwerpen weigert momenteel elke commentaar.

De opkomst van verschillende ‘Brotherhoods’ in Nederland, en daarbij ook in België, wordt door de Nederlandse media verklaart als reactie op het verbieden van enkele criminele motorbendes zoals No Surrender en Satudarah. Vele leden van de ‘brotherhoods’ zijn ex-leden van deze clubs. Volgens ‘Brotherhood Sin Miedo’ zijn ze gewoon een vriendenclub en komt motorrijden niet eens op de eerste plaats. Dit vertellen ze in een tweedelige documentaire die werd uitgezonden op de Nederlandse televisie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen