Deze week worden ruim 30.000 mensen minder gevaccineerd

Deze week worden ruim 30.000 mensen minder gevaccineerd. Foto Shutterstock

Uncategorized

Meer vrijheden voor gevaccineerden in Israël: “Haal je groene pas en start opnieuw met leven”

Anton Schelfaut

Vanaf vandaag versoepelt Israël de coronamaatregelen voor een deel van de bevolking. Inwoners die zijn gevaccineerd of hersteld van covid-19 krijgen opnieuw toegang tot restaurants, fitnesscentra, hotels, theaters en sportevenementen. Daarvoor moeten ze wel een ‘groene pas’ kunnen voorleggen via de app van het Ministerie van Gezondheid. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Eén week na de tweede dosis van het vaccin is de bescherming tegen het coronavirus maximaal en krijgen burgers de ‘groene pas’. Momenteel hebben 3,2 miljoen inwoners een vaccinatiebewijs.

“Wij zijn het eerste land ter wereld dat zichzelf opnieuw tot leven wekt dankzij de miljoenen vaccins die we hebben gekocht”, schrijft premier Benjamin Netanyahu zondagochtend op Twitter. “Ben je gevaccineerd? Haal je groene pas en start opnieuw met leven.”

Winkelcentra, musea, bibliotheken en gebedscentra zijn vanaf vandaag ook weer open voor niet-gevaccineerden. Synagogen, moskeeën en kerken mogen de helft van het normale bezoekersaantal ontvangen.

Vaccinatiecampagne

De vaccinatiecampagne in Israël begon op 19 december. Sindsdien kregen al 4,25 miljoen inwoners een eerste dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin. Dat is bijna de helft van de bevolking. Eén op de drie Israëliërs heeft al twee prikken gehad. Dat zijn 2,88 miljoen mensen. Ter vergelijking: in België is dat 3,52 en 2,29 procent.

Volgende maand wil Israël nog meer versoepelingen doorvoeren. Eind maart zouden alle inwoners ouder dan 16 jaar gevaccineerd moeten zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen