Na eerste interview nu ook eerste publieke verschijning van Trump

Foto Shutterstock: Na eerste interview nu ook eerste publieke verschijning van Trump

Uncategorized

Na eerste interview nu ook eerste publieke verschijning van Trump

Ruben Notteboom

Donald Trump zal voor het eerst sinds zijn aftreden in het publiek verschijnen. Eerder liet hij zich ook al voor de eerste keer interviewen. Hij zal aanwezig zijn op het jaarlijkse congres voor conservatieve activisten (CPAC) in de Amerikaanse stad Orlando in Florida op 28 februari waar hij de toekomst van de Republikeinse partij zal bespreken. Dat melden anonieme bronnen van de persbureaus Bloomberg en Reuters.

Het is een zeer bewogen tijd geweest voor Donald Trump. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Amerika liep er een impeachmentproces tegen een president die al afgetreden was. Daarnaast was het ook de eerste keer dat een president voor de tweede keer zo’n proces moest doorstaan. De Democraten wilden hem afzetten na de incidenten aan het Capitool. Volgens hen was het de schuld van Trump. Trump won de stemming en werd niet afgezet. “Ik ben de eerste president die oog in oog kwam te staan met impeachment en toch stijgt in de populariteitscijfers,” zei hij laatst in een interview.

Eerste interview na dood Rush Limbaugh

Daarnaast overleed eerder deze maand Rush Limbaugh, een radiopionier voor conservatieve talkshows. Rush was één van de eersten die Trump in 2016 serieus nam. Hoewel ze het niet altijd eens waren met elkaar, werden veel van de luisteraars van Rush aanhangers van Trump. Toen in 2020 bekend werd dat Rush vergevorderde kanker had, gaf Trump hem de presidentiële vrijheidsmedaille.

“Bijna elk Amerikaans gezin kent de pijn wel wanneer bekend wordt dat een geliefde een serieuze ziekte heeft,” zei Trump toen. “Hier, deze avond, staat een speciale man, geliefd door miljoenen Amerikanen, die net te horen gekregen heeft vergevorderde kanker te hebben. Dit is geen goed nieuws; maar wat wel goed nieuws is, is dat hij de grootste vechter en winnaar is die je ooit zal ontmoeten. Rush Limbaugh, bedankt voor je decennialange onvermoeide toewijding aan ons land.”

“Ik ben de enige president die oog in oog stond met impeachment en toch stijgt in de populariteitscijfers”

Ter ere van Rush Limbaugh liet Trump zich voor het eerst interviewen op verschillende televisiekanalen zoals OAN, Fox News en Newsmax. Het interview ging voornamelijk over Rush Limbaugh, maar in het interview werd duidelijk dat Trump nog niet zal stoppen met de politiek. Zo kreeg hij bijvoorbeeld de vraag of hij opnieuw verkiesbaar zal zijn in 2024. Hoewel hij die vraag niet echt beantwoord heeft, zei hij wel dat hij veel steun heeft. “Ik ben de enige president die oog in oog stond met impeachment en toch stijgt in de populariteitscijfers,” klonk het.

Trump zal aanwezig zijn op CPAC

Nu zal hij op 28 februari dus ook aanwezig zijn op het CPAC. Hij zal de toekomst van de Republikeinen bespreken, hoogstwaarschijnlijk wel een woordje of twee te zeggen hebben over Joe Biden – zo zei hij in het televisie-interview dat Biden mentaal de weg kwijt is – en hij zal misschien meer duidelijkheid verschaffen over welke rol hij zal willen spelen in de toekomst van de Amerikaanse politiek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen