Nederlands OM start onderzoek naar Thierry Baudet wegens het 'schudden van handen'

Foto: Twitter. Thierry Baudet. Nederlands OM start onderzoek naar Thierry Baudet wegens het 'schudden van handen'

Uncategorized

Nederlands OM start onderzoek naar Thierry Baudet wegens het ‘schudden van handen’

Kristof Luypaert

Het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland start een strafrechtelijk onderzoek naar de Nederlandse politicus Thierry Baudet. Dat onderzoek volgt naar aanleiding van een bezoek van Thierry Baudet aan Urk waarbij hij de coronamaatregelen niet respecteerde.

De partijleider van Forum voor Democratie heeft dinsdag tijdens een campagnebezoek veel Urkers de hand geschud. Samen met zijn campagneteam zou hij ook een in een restaurant hebben gegeten. Dat schrijft De Stentor vrijdag. De politie moet nu onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd tijdens zijn bezoek en of er coronaregels zijn overtreden.

Een woordvoerder van het OM bevestigde aan de Nederlandse krant dat het onderzoek zich specifiek richt op zijn komst naar Urk en niet op bezoeken aan andere plaatsen.

“Alle feiten gaan op een rijtje gezet worden. Of we tot vervolging overgaan ligt onder meer aan wat daaruit komt”, verklaarde OM-woordvoerder Mary Hallebeek aan De Stentor.

Thierry Baudet (FVD): “Een visje eten in Urk”

Baudet die inmiddels op de hoogte is gebracht van het onderzoek wacht het onderzoek af alvorens te reageren, maar ziet de uitkomst “met veel vertrouwen tegemoet”, laat Forum voor Democratie in een korte reactie weten.

Tijdens zijn bezoek gaat Baudet heel hartelijk om met zijn fans. Sommigen omhelst hij, anderen schudt hij de hand.

Het bezoek van Baudet aan Urk zorgde voor een volkstoeloop. Via Twitter kondigde de politicus een uur vooraf zijn bezoek aan. Hij liet ook weten “een visje te gaan eten op Urk”. De burgemeester van Urk, Cees van den Bos, stelde het bezoek van Baudet aan het vissersdorp niet op prijs. “Juist een parlementslid moet zich aan de regels houden’’, stelde hij. Ook de Nederlandse premier Mark Rutte reageerde afkeurend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Nederlands OM start onderzoek naar Thierry Baudet wegens het ‘schudden van handen’”

Plaats een reactie

Delen