Nieuwe wending in Sihamegate: ophef over dubieuze VRT-contracten ter waarde van 35.500 euro

Foto: Photonews. Nieuwe wending in Sihamegate: ophef over dubieuze VRT-contracten ter waarde van 35.500 euro- Rencontre dans le cadre des nŽgociations gouvernementales pour la formation du gouvernement flamand (groupes de travail ) * Sihame El Kaouakibi ( Groupe de travail Open VLD - Werkgroep Open Vld ) 19/08/2019 pict. by Didier Lebrun © Photo News

Uncategorized

Nieuwe wending in Sihamegate: dubieuze VRT-contracten ter waarde van 35.500 euro

/

De storm rond Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi gaat maar niet liggen. Nu blijkt dat er ook dubieuze contracten werden gesloten tussen de VRT en een vennootschap van El Kaouakibi op het moment dat El Kaouakibi er lid was van de Raad van Bestuur.

Een drietal weken geleden barstte de bom rond Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi. De zelfbenoemde sociaal ondermeester zou subsidie-fraude gepleegd hebben met zo’n 350.000 euro subsidiegeld en er werd ook een onderzoek geopend naar corruptie.

Contracten VRT

Nu blijkt dat er in het verleden ook dubieuze contracten werden afgesloten met de openbare omroep VRT. Sihame El Kaouakibi was daar tussen 2015 en 2018 lid van de Raad van Bestuur en in diezelfde periode werden twee contracten ter waarde van ruim 35.000 euro afgesloten tussen de VRT en een vennootschap van El Kaouakibi. Dat is nochtans verboden.

“Diensten leveren aan de VRT combineren met een mandaat als raadslid, dat mag niet”, bevestigt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. “Je mag niet voor de VRT werken of diensten leveren en tegelijk ook raadslid zijn bij de VRT. Dat staat zo in het charter voor deugdelijk bestuur.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Nieuwe wending in Sihamegate: dubieuze VRT-contracten ter waarde van 35.500 euro”

  1. Ik neem aan dat dit een vennootschap van El Kaouakibi moet zijn in de tekst hieronder:
    “De storm rond Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi gaat maar niet liggen. Nu blijkt dat er ook dubieuze contracten werden gesloten tussen de VRT en een vennootschap van VRT op het moment dat El Kaouakibi er lid was van de Raad van Bestuur”.

    Van de Redactie: bedankt voor uw bericht. Een correctie werd aangebracht in het artikel.

Plaats een reactie

Delen