Politie arresteert verdachte van moordpoging op vrouw in metrostation Molenbeek

Foto: Google. Politie arresteert verdachte van moordpoging op vrouw in metrostation Molenbeek

Uncategorized

Politie arresteert verdachte van moordpoging op vrouw in metrostation Molenbeek

Kristof Luypaert

Op maandag 1 februari 2021 is het parket van Brussel op de hoogte gebracht van een aanval met een mes. De feiten gebeurden in het metrostation West in Sint-Jans-Molenbeek. De verdachte is gearresteerd.

De feiten hebben betrekking tot de privésfeer en vonden plaats in een metrotrein. Een vrouw raakte ernstig gewond en een zwangere vrouw in de trein is vermoedelijk door de dader geduwd toen hij vluchtte.

Meerdere jongeren volgden de vluchtende dader en zorgden ervoor dat de politie hem kon arresteren.

Naar aanleiding van deze feiten heeft het parket van Brussel de ontruiming van de bewuste metrotrein bevolen teneinde het station vrij te maken. Het LABO van de Federale Gerechtelijke Politie is ter plaatse afgestapt in de metro. Het parket heeft tevens verzocht de videobeelden in beslag te nemen en een wetsdokter werd aangesteld.

Na verhoor van de verdachte door de politiediensten heeft het parket van Brussel en onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord. De verdachte zal in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter voorgeleid worden.

Zolang het gerechtelijk onderzoek loopt kondigde het parket in het belang van het onderzoek een informatiestop af. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen