Ridouani (sp.a) laat Leuvens stadspark ontruimen wegens te veel studenten, maar krijgt kritiek

Foto: Twitter. Ridouani (sp.a) laat Leuvens stadspark ontruimen wegens te veel studenten, maar krijgt kritiek

Uncategorized

Ridouani (sp.a) laat Leuvens stadspark ontruimen wegens te veel studenten, maar krijgt kritiek

/

Het Leuvense stadspark is zonet ontruimd omdat er teveel studenten waren samengekomen om er te genieten van het mooie weer. “Alle begrip dat iedereen wil genieten van het mooie weer, maar de coronapandemie is nog niet voorbij, de maatregelen zijn er voor iedereen”, aldus Ridouani. Op sociale media weerklinkt kritiek op het optreden van de Leuvense politie.

Zo’n 20 graden en stralende zon vandaag in Leuven. Vele studenten besloten om van dat mooie weer te gaan genieten in het stadspark, waardoor daar al snel tientallen en misschien wel honderden mensen zaten. Gezellige drukte waar velen begrip voor lijken te hebben aangezien het in de buitenlucht is en studenten al maanden verplicht binnenzitten, maar burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) besloot toch in te grijpen.

“Ik laat het stadspark ontruimen wegens te grote drukte”, kondigde hij zo’n uur geleden aan op Twitter. “Alle begrip dat iedereen wil genieten van het mooie weer, maar de coronapandemie is nog niet voorbij, de maatregelen zijn er voor iedereen. Er is nu te veel volk, wat het onmogelijk maakt om afstand te houden.”

Negatieve reacties

De reacties op zijn aankondiging zijn veelal negatief. “Dus gaan die allemaal ergens binnen zitten, samen in hun kot. Ook gezellig”, reageert iemand. “Al eens gedacht dat je niet genoeg politiemanschappen hebt om iedereen te controleren? Dit zou mogelijk kunnen leiden naar volledige gemeenschappelijke ongehoorzaamheid. Wat is het volgende? Razzia’s?”

Iemand anders wiens dochter aanwezig was in het stadspark, uit ook kritiek op de politie. “Dochter zat er redelijk coronaproof in het park. Ineens werd de hele meute in één keer, totaal ongeorganiseerd weggedreven, allemaal langs één uitgang (Ladeuze) en pas toen werd het onveilig, ze werd bijna geplet in de massa. Gaat dit over veiligheid of het imago van de stad?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Ridouani (sp.a) laat Leuvens stadspark ontruimen wegens te veel studenten, maar krijgt kritiek”

  1. Citaat: Er is nu te veel volk, wat het onmogelijk maakt om afstand te houden (dixit Burgemeester Mohamed Ridouani van Leuven). Zegt de burgemeester van een stad die 100 000 inwoners telt (sic). Ik zou wel eens kennis willen nemen over de materiële levensomstandigheden van de burgemeester en zijn familie. Niet iedereen woont in een villa met een tuin. Dat het publiek open ruimten opzoekt (bij temperaturen van 20° graden Celsius) is des mensen. Mensen, dieren en planten hebben nu eenmaal nood aan zuurstof en zonnestralen. Het laten naleven van het dragen van mondbeschermers is momenteel imperatief in de publieke ruimten. De toegang verbieden tot publieke parken zonder het bieden van een alternatief […] staat gelijk met een eenzijdige opgelegde locale lockdown en is als dusdanig disproportioneel. De manier waarop de politie onprofessioneel , met een totaal gebrek aan het in acht nemen van de pandemiemaatregelen, het park liet ontruimen betekende een reël gevaar voor de volksgezondheid. Schrijnend dat de burgemeester de operatie ter plaatse niet superviseerde. Conclusie: waar moeten de gedeporteerden van onderhavig park dan soelaas zoeken? Graag uw alternatief burgemeester Ridouani (SP-A).

Plaats een reactie

Delen