Trump vrijgesproken in historisch proces: “Wat een tijdsverspilling, nu echt werken!”

Foto Shutterstock: Trump vrijgesproken in historisch proces: “Wat een tijdsverspilling, nu echt werken!”

Uncategorized

Trump vrijgesproken in historisch proces: “Wat een tijdsverspilling, nu echt werken!”

Ruben Notteboom

Donald J. Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, is vrijgesproken in de impeachmentzaak. Het is een historisch moment voor de Verenigde Staten. Nooit eerder werd een tweede afzettingsproces aangespannen tegen een president en al helemaal niet tegen een president die al afgetreden was. Nu komt dat proces ten einde met een overwinning voor de Republikeinen en een nederlaag voor de Democraten. De Republikeinen zijn tevreden. “Wat een tijdsverspilling,” klinkt het op de Twitter van de Republikeinse partij. “Laten we nu echt beginnen werken!”

Het was een echte roetsbaan voor president Trump. Hij werd ervan beschuldigd dat hij zijn volgers zou aangezet hebben om het Capitool te bestormen. Daarom wilden de Democraten hem zeker ‘impeachen’, zodat hij niet meer terug zou kunnen komen in 2024. Daar was een 2/3de meerderheid voor nodig in de senaat. Dat wilde zeggen dat iets meer dan 10 Republikeinen moesten meestemmen met de Democraten.

Stemming gedaan nog voor het einde

Het zag er eerst niet goed uit voor Trump. Aanvankelijk leek het namelijk even alsof die meerderheid er was. Daarnaast stapten alle advocaten van Trump op na een geschil over hoe ze de procedure zouden aanpakken. Maar na het aantreden van president Joe Biden wilden de Republikeinen de afzettingsprocedure achterwege laten. Voor hen was het niet langer een afzettingsprocedure, maar een publiciteitsstunt van de Democraten. Nog voor de stemming echt afgerond was, werd al duidelijk dat de meerderheid er niet meer was. President Trump gaat dus vrijuit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen