Vaccinatiecentrum moet alweer dicht door technische storing

Foto: Photonews. Vaccinatiecentrum moet alweer dicht door technische storing

Uncategorized

Vaccinatie brede bevolking loopt zeker drie weken vertraging op

Pieter Van Berkel

De vaccinatiecampagne loopt in België opnieuw vertraging op. Bij de brede bevolking zal deze pas eind maart van start kunnen gaan, in plaats van begin maart. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wijst naar het feit dat vaccinproducent AstraZeneca minder vaccins levert dan voorzien. Normaal zou het bedrijf 114.000 dosissen leveren aan België, in plaats daarvan levert het er maar 88.800. Volgende week zullen er dat maar 21.600 zijn, in plaats van de beloofde 90.000. Beke spreekt van “een gigantisch probleem”.

Aanvankelijk was men van plan de brede bevolking, te beginnen bij de 65-plussers, te vaccineren vanaf maart. Het ziet er nu naar uit dat dit pas vanaf 22 of 29 maart kan.

Chaos

Ondertussen blijkt dat een groot deel van de zorgverstrekkers niet kwam opdagen in de vaccinatiecentra. Het verstrekken van uitnodigingen verliep erg chaotisch, waardoor mensen te laat een uitnodiging ontvingen, of de verkeerde mensen een uitnodiging kregen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen