Vijf jongeren slaan buschauffeur in elkaar in Sint-Truiden

Foto Shutterstock: Vijf jongeren slaan buschauffeur in elkaar in Sint-Truiden

Uncategorized

Vijf jongeren slaan buschauffeur in elkaar in Sint-Truiden

Ruben Notteboom

Een buschauffeur van De Lijn in Sint-Truiden werd uit zijn cabine gesleurd en in elkaar geslagen door vijf jongeren. Hij liep meerdere letsels op. Volgens De Lijn was er geen aanleiding voor het incident en waren de ‘jongeren’ uit op zinloos geweld en problemen. Over de identiteit van de amokmakers is niets vrijgegeven, ook geen beschrijving.

Het incident vond woensdag plaats op Lijnbus 42 van Landen naar Sint-Truiden. Rond 18:30 stapte een groep op de bus. Aan de volgende halte stapten ze op de chauffeur af en zonder enige provocatie begonnen ze hem aan te vallen.

Op de grond gesleurd, geschopt en geslagen

Eerst zijn ze beginnen schoppen, daarna sleurden ze hem uit zijn cabine, gooiden hem op de grond en bleven op hem stampen, schoppen en slaan. Hij liep meerdere letsels op. De Lijn reageert in shock. Karen van der Sype vertelt aan de VRT dat “er niets op duidt dat de groep boos was.” Er was geen enkele aanleiding noch vorm van provocatie. Dit was een “flagrant voorbeeld van zinloos geweld. Ze waren er blijkbaar op uit om herrie te schoppen en viseerden daarom onze chauffeur.”

Het incident liep af toen een voorbijrijdende collega het slachtoffer te hulp schoot. Het slachtoffer heeft gekneusde ribben, schaafwonden, kan zijn pols niet meer bewegen, heeft last van oorsuizingen en zal voorlopig niet kunnen werken. Daarnaast krijgt hij psychosociale begeleiding volgens van der Sype. Van de daders ontbreekt momenteel elk spoor, maar er zijn wel camerabeelden waardoor ze hopelijk snel geïdentificeerd en opgespoord kunnen worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen