Vlaams Belang Jongeren starten petitie tegen avondklok

Foto: Wikimedia. Vlaams Belang Jongeren starten petitie tegen avondklok

Uncategorized

Vlaams Belang Jongeren starten petitie tegen avondklok

Pieter Van Berkel

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) starten een campagne tegen de avondklok, met onder meer een digitale petitie.

Met ‘Stop de avondklok’ start de jongerenafdeling van het Vlaams Belang een campagne tegen de avondklok. De maatregel is volgens hen bovenal ongrondwettelijk.

“Vandaag berooft de overheid al precies 120 nachten alle Vlamingen van hun vrijheid, zegt VBJ-voorzitter Filip Brusselmans. “En dit zonder een aantoonbaar effect. Ze deed dat zonder er veel woorden aan vuil te maken, laat staan dat ze zich baseerde op een duidelijk wettelijk kader. Het is een absurd en indirect beleid, omdat de federale overheid hiermee hoopt andere overtredingen tegen te gaan, maar bovendien is de avondklok ongrondwettelijk.”

“De avondklok is absurd en ongrondwettelijk”

Daarnaast vinden de Vlaams Belang Jongeren dat met een kanon op een mug wordt geschoten. “De avondklok zou volgens de federale regering feestjes en samenscholingen moeten tegengaan”, zegt Brusselmans. “Maar dat is alsof je alle wagens verbiedt zodat er geen verkeersovertredingen meer worden begaan.”

“De meest geschikte maatregel is daarvoor echter al van toepassing: het samenscholingsverbod”, zegt de jongerenvoorzitter. “Dwing die regel af in plaats van niet-overtreders op voorhand verdacht te maken en te pesten.”

Naast de petitie zullen nog andere acties worden aangekondigd, laat VBJ weten. “We roepen niet op om de regels te schenden en als verantwoordelijke partij begrijpen we dat er stevige maatregelen nodig zijn bij een stevige crisis, maar stevig hoeft niet absurd of ongrondwettelijk te betekenen”, besluit Brusselmans.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Vlaams Belang Jongeren starten petitie tegen avondklok”

Plaats een reactie

Delen