Voormalige rechterhand van Didier Reynders beschuldigd van fraude

Foto: Photonews. Voormalige rechterhand van Didier Reynders beschuldigd van fraude

Uncategorized

Voormalige rechterhand van Didier Reynders beschuldigd van fraude

Pieter Van Berkel

Jean-Claude Fontinoy, de voormalige kabinetschef van Didier Reynders (MR), wordt beschuldigd van fraude. Dat schrijven Médor en Le Soir.

Fontinoy is de voormalige rechterhand van EU-commissaris en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Reynders. Een getuige beschuldigt hem ervan in 2017 een enveloppe met 50.000 euro ontvangen te hebben van zakenman Aldo Vastapane. De zakenman zou zou op die manier geprobeerd hebben een politieke oplossing af te dwingen in het geschil tussen prins Laurent en Libië. De prins vraagt al jaren de terugbetaling van zo’n 48 miljoen euro die in een stopgezet herbebossingsproject werden geïnvesteerd.

De getuigenis zou afkomstig zijn van een lid van de Vastapane-groep. Het parket van Luik maakte een PV met de beschuldiging over aan het parket van Brussel, waar momenteel een onderzoek loopt naar de feiten.

Reynders: “Niet de eerste keer dat ik dit hoor”

Fontinoy, van MR-signatuur, is dit moment nog altijd voorzitter van de NMBS. Ook in Namen wordt een gerechtelijk onderzoek naar de zakenman gevoerd.

“Het is niet de eerste keer dat ik opmerkingen over dit onderwerp hoor, maar ik heb geen informatie”, reageert EU-commissaris Reynders van zijn kant.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen