Zes transmigranten gered uit koeltransport in Zeebrugge

Foto: Shutterstock. Zes transmigranten gered uit koeltransport in Zeebrugge

Uncategorized

Zes transmigranten gered uit koeltransport in Zeebrugge

Anton Schelfaut

In de haven van Zeebrugge zijn zaterdag zes Koerdische transmigranten gered uit een koeltransport. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De Koerden zaten verstopt tussen een lading broodjes.

Eerder deze week werden in Zeebrugge al acht transmigranten uit Irak en Iran gered uit een koeltransport. Zaterdag vond een gelijkaardig incident plaats met transmigranten van Koerdische afkomst, die in Frankrijk in de trailer waren gestopt. Het transport met broodjes was bestemd voor het Verenigd Koninkrijk.

In de koelwagen bedroeg de temperatuur 15 graden Celsius. De transmigranten sloegen zelf alarm en probeerden na het openen van de deuren nog te vluchten, maar de politie kon ze allemaal vatten. Allen verkeerden ze in goede gezondheid. De chauffeur zou niet betrokken zijn geweest bij de mensensmokkel.

Procureur Frank Demeester waarschuwt in Het Nieuwsblad voor het gevaar van vervoer in een koelwagen. “Dit is levensgevaarlijk. Zonder hulp van buitenaf kunnen personen vaak het transport niet verlaten. Deze feiten volgen zeer kort op de vorige feiten waar mensen wèl in ademnood geraakten. Aan dit tempo lopen we nog vaker het risico dat het ooit eens fataal afloopt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen