Alisha (14) mishandeld en in Seine geduwd door minderjarige klasgenoten na ruzie over pikante foto's

Foto: Witte Mars, Eerbetoon aan Alicia. PhotoNews. Alisha (14) mishandeld en in Seine geduwd door minderjarige klasgenoten na ruzie over pikante foto's

Uncategorized

Alisha (14) mishandeld en in Seine geduwd door minderjarige klasgenoten na ruzie over pikante foto’s

Kristof Luypaert

Frankrijk verkeert nog steeds in shock na de gruwelijke moord op de 14-jarige Alisha. Het meisje is door twee klas­genoten geslagen en in de Seine gegooid waarna ze verdronk. Bijna 2.500 Fransen stapten zondagmiddag in een witte mars, in een wit T-shirt mee op in een mars door Argenteuil, een voorstad ten noorden van Parijs.

De veertienjarige Alisha is maandagavond door duikers van de Franse politie uit het water gehaald, onder de snelwegbrug over de Seine. Haar ouders hadden haar als vermist opgegeven toen ze niet van school naar huis was gekomen voor het middageten. Men dacht eerst dat het meisje van huis was weggelopen, maar het politieonderzoek nam een andere wending, toen een moeder om 20 uur bij de politie haar zoon ging aangeven.

“Mijn zoon heeft een meisje geslagen, en ze is in de Seine gevallen. Ik vrees dat er iets ergs gebeurd is”, vertelde ze de agenten. Alisha bleek harde klappen te hebben gekregen op haar hoofd en haar lichaam vertoonde zware verwondingen in de hals.

De daders zaten in dezelfde klasgenoten als Alisha. Het slachtoffer zou één week een relatie gehad hebben met de jongen waarna die een relatie aanknoopte met het andere meisje. Maar dat beide meisjes ook met elkaar bevriend bleven kon de jongen niet verkroppen.

Het conflict escaleerde toen op 5 februari de jongen als wraak, beelden van Alisha in haar ondergoed deelde op Snapchat. Tegenover de schooldirectie bekende de jongen de feiten wat hem een schorsing opleverde. Het incident is gemeld aan de politie, maar er zou geen formele klacht zijn ingediend. Toen na de vakantie er ook een ruzie uitbarstte tussen de twee meisjes besliste de school ook het 15-jarige vriendinnetje te schorsen en zouden de twee voor een tuchtzitting moeten verschijnen.

Met voorbedachten rade in de val gelokt: minderjarige verdachten riskeren 20 jaar cel

Op de fatale dag werd Alicia naar het station van Argenteuil gelokt. Zogenaamd om de ruzie uit te praten. Aan de oevers van de Seine wachtte de 15-jarige jongen hen op. Uit analyse van de berichten tussen de twee minderjarigen blijkt dat de jongen zijn vriendin had aangeraden handschoenen aan te trekken “zodat ze geen sporen zou achterlaten”.

De jongen sloeg Alisha in het gezicht, trok haar aan de haren en gooide haar op de grond. Uit de autopsie blijkt dat ze verschillende trappen in de rug en tegen het hoofd kreeg. Het meisje zou nog bij bewustzijn geweest, maar niet meer in staat te bewegen, toen ze door de twee in de Seine is gegooid. De autopsie toont aan en wijst op de verdrinkingsdood.

De 15-jarige dader is door zijn eigen moeder betrapt toen hij zich thuis van zijn bebloede kleren wou ontdoen. Hij bekende dat hij een klasgenote had geslagen en dat het meisje in de Seine was beland. Toen de vrouw zich ter plaatste begaf zag ze een bloedvlek en vond ze een pluk haar. Daarop lichtte ze de politie in. De 15-jarige dader sloeg op de vlucht maar de politie kon hem om 2 uur ’s nachts arresteren bij een vriend waar hij zich had verscholen. Beide minderjarige verdachten riskeren 20 jaar cel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen