Regering wil gevangenen tot 2025 structureel halfjaar vroeger vrijlaten

Vincent Van Quickenborne. Photo News

Uncategorized

Amerikaanse gezant waarschuwt voor toenemende brutaliteit IS

Simon Segers

John Godfrey is een Amerikaanse gezant in de anti-ISIS coalitie. Hij waarschuwt voor het blijvende gevaar buiten Syrië en Irak van de terreurgroep naar aanleiding van de aanval op Palma, Mozambique. Dat meldt Reuters

Godfrey vindt dat de aanval op de stad Palma toont hoe de brutaliteit van de groepering in Mozambique is toegenomen. “De aanvallen daar zijn huiveringwekkend in feite. Deze getuigen van een complete minachting voor leven, welzijn en veiligheid van de lokale bevolking. Dergelijke aanvallen tonen dat IS zijn kwaadwillige invloed wil verspreiden naar nieuw territorium.”, aldus de Amerikaanse gezant.

De aanval in Palma werd gepleegd door Al-Shabaab, een jihadistische organisatie gelieerd aan IS. Buitenlandse werknemers van onder andere Total moesten hun toevlucht zoeken in een hotel en lokale inwoners ontvluchtten de stad. Al-Shabaab heeft meerdere gebouwen in Palma overgenomen. In totaal zouden zo een 55 mensen bij de aanval zijn omgekomen.

Sophie Wilmès

Vandaag houden verschillende ministers van Buitenlandse zaken uit verbonden staten van de anti-IS coalitie een online overleg. Medeorganisator van deze bijeenkomst is vicepremier Sophie Wilmès (MR). Onderwerpen ter discussie zijn onder andere de toenemende dreiging van de terreurgroep buiten Irak en Syrië, met name in Afrika.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Amerikaanse gezant waarschuwt voor toenemende brutaliteit IS”

  1. beste Bendictus,
    Kunnen wij hier niet beter praten over indoctrinatie i.p.v. godsdienst, kom eens kijken in de mijnstreek
    hoe de kinderen van de andersgelovige worden gekleed en gebrainstormd vanaf dat ze kunnen lopen.
    Dat werd ons vroeger ook zo opgedrongen door de heren van de katholieke geloofsgemeenschap.
    Vader zei altijd, de pastoor houdt ze dom, de notaris houdt ze arm en de politiekers leven ervan.

  2. Alexander, wanneer de bevolking toegang krijg tot alle info zoals internet en andere open kanalen en dan dusdanig zichzelf bewust wordt van de westerse werkwijze (de nachtmerrie van de islamisten) en vrijheid. Dan pas zal er rust komen tussen de verschillende culturen. Het eerste dat de dictatoriale leiders doen is het blokkeren van het internet.
    Dit enkel omdat wereldse invloeden niet tot de onderste lagen van de bevolking doordringen.

Plaats een reactie

Delen