Molenbeek start 2024 zonder begroting

Catherine Moureaux. Photonews

Uncategorized

Bart Somers: “Vlaams Belang toont opnieuw haar ware gelaat en homofoob karakter”

Anton Schelfaut

Volgens Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) moet Vlaams Belang de kandidatuur van Jef Elbers “op staande voet intrekken”. Dat heeft hij gezegd in De Standaard. “Vlaams Belang toont opnieuw haar ware gelaat en homofoob karakter”, aldus Somers.

Minister Bart Somers vindt dat Vlaams Belang zich niet louter moet distantiëren van Jef Elbers, maar dat de partij zijn kandidatuur moet intrekken. Hij verwijt de partij “homofoob” te zijn. “Deze woensdag tijdens het Vlaams Parlement ontkende hun fractieleider op een ongeloofwaardige manier het homofobe karakter van zijn partij. Zijn woorden waren nog niet koud of één dag later onthield het Vlaams Belang zich als enige Belgische partij bij een Europese resolutie voor meer gelijke lgbtq-rechten. En vandaag zijn er de ranzige uitspraken van dhr. Elbers. Als het Vlaams Belang en haar fractieleider mijnheer Janssens ook maar iéts menen van hun afwijzing van homohaat, dan distantiëren ze zich niet alleen onmiddellijk van deze figuur, maar trekken ze zijn kandidatuur op staande voet terug in.”

Volgens Somers is het nog perfect mogelijk om de kandidatuur van Elbers in te trekken. Maar als Vlaams Belang blijft vasthouden aan haar kandidaat, dan kan het VAF onderzoeken of de kandidatuur op basis van de deontologische code kan geweigerd worden. “De leden van de raad van bestuur moeten waken over een positieve beeldvorming van het VAF. Met een homofoob en racistisch figuur als Jef Elbers lijkt dat hoogst problematisch”, besluit Somers.

Vlaams Belang: “Eer aan zichzelf houden”

Vlaams Belang heeft zich zaterdag gedistantieerd van de uitspraken van de oud-scenarist. Volgens Chris Janssens, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, werd Elbers voorgedragen “omwille van zijn professionele expertise als scenarioschrijver van onder meer ‘Merlina’, ‘Postbus X’ en ‘Interflix’, en niet voor zijn misplaatste uitspraken over holebi’s”. Dat liet hij weten in een reactie aan Het Laatste Nieuws.

Of de partij om zijn ontslag zal vragen? “Jef Elbers zou de eer aan zichzelf kunnen houden”, besluit Janssens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Bart Somers: “Vlaams Belang toont opnieuw haar ware gelaat en homofoob karakter””

  1. Vlamingenhater Somers vergeet te vermelden, dat zijn partij OVLD in het Europees parlement een motie (Annemans) weigerde te stemmen die het geweld omwille van seksuele geaardheid aanklaagt en de moord op David veroordeelt. Zij die hier het hardst roepen stemden niet voor. Stemde tegen: SP.A ; Onthielden zich: OVLD en CD&V.

Plaats een reactie

Delen