Amerikaans president Joe Biden. Foto Shutterstock

Amerikaans president Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Biden zegt dat “moordenaar” Poetin zal boeten voor “inmenging Amerikaanse presidentsverkiezingen”

Simon Segers

Tijdens een interview met de Amerikaanse zender ABC antwoordde de Amerikaanse president positief op de vraag of hij Poetin een moordenaar vindt. Rusland heeft zijn Amerikaanse ambassadeur, Anatoly Antonov, naar huis gehaald voor overleg.

Alexei Navalny is een politieke tegenstander van president Poetin. Er bestaan sterke vermoedens dat hij vorig jaar werd vergiftigd door de Russische staat, maar enig bewijs hiervoor ontbreekt. De opmerking van Biden in het interview verwijst wellicht naar deze vermoedens van poging tot moord. Een woordvoerder van Poetin verklaarde eerder nog dat dergelijke “ongefundeerde uitspraken” de relaties tussen de Verenigde Staten en Rusland schade berokkenen.

“Hij heeft geen ziel”

De Amerikaanse president verklaarde dat hij Poetin reeds tijdens een telefoongesprek in januari had gewaarschuwd dat hij “de prijs zal betalen voor de inmenging in de verkiezingen van november.” Tijdens een persoonlijk gesprek met Poetin zou Biden hem naar eigen zeggen verweten hebben “geen ziel te hebben”. Het Russische ministerie van buitenlandse zaken heeft besloten om ambassadeur Antonov naar huis te halen om de relaties met de VS te evalueren om een onomkeerbare schade te voorkomen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Biden zegt dat “moordenaar” Poetin zal boeten voor “inmenging Amerikaanse presidentsverkiezingen””

  1. Heeft Poetin “sleeping Joe” in zijn winterslaap gestoord? Een diplomatieke uitschuiver van formaat. Presidentieel onwaardige taal. Als Biden wil bewijzen dat hij brutaler en dommer is dan Trump is bij deze het bewijs geleverd. Verontrustend toch dat die man de leiding heeft van de machtigste staat ter wereld. Hoe luidt het spreekwoord ter zake ook weer, juist:”Chassez le naturel il revient au galop”.

  2. Dat Biden vindt dat Poetin een moordenaar is en daar openlijk voor uit komt is een schoolvoorbeeld van vrije mening en vrije meningsuiting. Of het een voorbeeld is van verstandig handelen is twijfelachtig.

Plaats een reactie

Delen