Minister Vandenbroucke en premier Alexander De Croo. Foto Photonews.

Minister Vandenbroucke en premier Alexander De Croo. Foto Photonews.

Uncategorized

Buitenbubbel vergroot, reizen blijft verboden en horeca mag mogelijks heropenen op 1 mei

/

De zogenaamde buitenbubbel wordt vergroot tot tien mensen en begrafenissen met maximaal 50 personen zijn weer toegelaten. Dat werd vandaag beslist en zijn momenteel wel de enige versoepelingen, de horeca zou pas vanaf 1 mei de deuren weer mogen openen.

Vandaag zat het Overlegcomité opnieuw samen om het te hebben over de coronamaatregelen. Versoepelingen werden eigenlijk al vorige week verwacht, maar die beslissing werd toen uitgesteld. Nu komen die versoepelingen dan toch, al gaat het om beperkte versoepelingen. Minister Frank Vandenbroucke (sp.a) wilde naar verluidt liever nog drie weken wachten met versoepelen, maar de druk was daarvoor te groot.

Buitenbubbel

De zogenaamde buitenbubbel wordt vergroot van vier naar tien personen en begrafenissen mogen meer mensen ontvangen, namelijk 50 in plaats van 15. Die maatregelen gaan in vanaf 8 maart en zijn voorlopig de enige versoepelingen. Het reisverbod blijft van kracht, en dat tot 19 april, de dag na de paasvakantie.

Vanaf 1 april zouden wel enkele andere nieuwe versoepelingen volgen, voornamelijk gericht op buitenactiviteiten. De Vlaamse regering en MR wilden vanaf 1 april ook de horeca heropenen, maar de federale regering stelde haar veto. Een maand later, vanaf 1 mei, zou de horeca waarschijnlijk weer klanten mogen ontvangen, weliswaar “onder strenge voorwaarden”.

Een overzicht van het plan van de federale regering voor de komende weken en maanden:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Buitenbubbel vergroot, reizen blijft verboden en horeca mag mogelijks heropenen op 1 mei”

Plaats een reactie

Delen