Denemarken zal meestappen in Europees defensiebeleid na historisch referendum

Shutterstock

Uncategorized

Denemarken beperkt aantal ‘niet-Westerse’ bewoners per probleemwijk

Thomas Panis

Denemarken is van plan maximaal 30% ‘niet-westerse’ bewoners toe te staan per probleemwijk, om de vorming van ‘parallelle gezelschappen’ tegen te gaan. Het land is al lang gekend om zijn restrictieve immigratiepolitiek, die ook door de linkse sociaaldemocratische premier Mette Frederiksen wordt verdergezet.

Het voorstel moet nog goedkeuring krijgen van het parlement, maar zal vrijwel zeker steun krijgen van de meerderheid. Denemarken telt vandaag vijftien ‘probleemwijken’ die, naast een meerderheid aan mensen van niet-Westerse origine, ook slecht scoren wat betreft armoede, opleidingsniveau en criminaliteit. Volgens minister van binnenlandse zaken Kaare Dybvad Bek zouden teveel niet-Westerse migranten in dezelfde wijk “het risico op het ontstaan van parallelle religieuze en culturele gemeenschappen vergroten”.

De sociaaldemocratische regering neemt sterke anti-immigratiestellingen in onder druk van de rechtse oppositie. Denemarken liet bijvoorbeeld begin maart weten dat sommige Syrische vluchtelingen het land weer moesten verlaten, aangezien de veiligheidssituatie in hun thuisland voldoende verbeterd was. De regering heeft zich ook als doel gesteld om geen asielzoekers meer toe te laten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Thomas Panis (°1984, Antwerpen) is arts en bijgevolg goed geplaatst om over geneeskundige en wetenschappelijke thema's te schrijven. Daarnaast boeien ook geopolitiek en de Amerikaanse politiek in het bijzonder hem.

Plaats een reactie

Delen