Deze week worden ruim 30.000 mensen minder gevaccineerd

Deze week worden ruim 30.000 mensen minder gevaccineerd. Foto Shutterstock

Uncategorized

Deze week worden ruim 30.000 mensen minder gevaccineerd

Wijnand Meeus

Deze week zullen ruim 30.000 minder vaccins tegen het coronavirus worden toegediend dan vorige week. De daling ligt volgens Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid, vooral aan de ups en downs van de leveringen. Daarnaast worden er geen Moderna-vaccins geleverd deze week.

“De levering van Moderna blijft heel wisselvallig, er worden niet elke week vaccins geleverd”, aldus Moonens. In totaal zullen deze week slechts 97.117 mensen worden gevaccineerd. Dat zijn er 32.000 minder dan vorige week. Ook zal er deze week een grote andere groep worden gevaccineerd. Er wordt volop gefocust op het zorgpersoneel. Vanaf 15 maart zullen dan ook alle 65-plussers aan de beurt komen.

In de woonzorgcentra is ondertussen bijna iedereen gevaccineerd. Deze week zullen er nog 717 dosissen worden geleverd voor ‘achterblijvers’ die na een corona-uitbraak werden overgeslagen. Ook worden er 20.322 vaccinaties gepland in de ziekenhuizen, daar krijgen ze allemaal een tweede dosis van het vaccin toegediend.

Momenteel werden in Vlaanderen 407.008 personen al minstens één maal gevaccineerd. 212.402 personen kregen ook hun tweede vaccin al ingeent. Dit is respectievelijk 6,14 en 3,21 procent van de Vlamingen. Omwille van verschillende kinderziekten in het uitnodigingssysteem blijft de opstart van het vaccineren traag verlopen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen