Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Drie jaar effectief voor trucker na bijna dertig veroordelingen

Wijnand Meeus

Een 35-jarige trucker heeft een effectieve gevangenisstraf opgelegd gekregen nadat hij al rijdend bekers whisky dronk in zijn cabine op de E17. De man fotografeerde heel dit gebeuren zelf en via via kwamen deze beelden in de handen van de politie. Hij werd al bijna dertig keer veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Na bijna dertig maal veroordeeld te zijn voor onder meer rijden onder invloed van verdovende middelen, snelheidsovertredingen en vluchtmisdrijf leek de man uit Gent zijn les nog niet geleerd. Vorig jaar fotografeerde hij hoe hij samen met een passagier op de E17 meerder bekers William Lawson whisky dronk. Deze beelden kwamen later in de hand van de politie waardoor de man moest verschijnen voor de Gentse politierechtbank.

Daarnaast knoeide de trucker ook met zijn tachograaf, waar de kilometers op worden vastgelegd. Hij ontregelde het apparaat door er een magneet tegen te plakken. Maandag moest hij verschijnen voor de rechtbank, maar was zelf niet aanwezig. Het verdict luidt een effectieve celstraf van drie jaar en een boete van 40.000 euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen