Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Egbert Lachaert: “Sihame El Kaouakibi niet politiek uitgeteld”

/

Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is de politieke carrière van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) zeker nog niet voorbij. “Er verschijnt heel wat in de pers, maar wij gaan geen trial by media doen”, aldus Lachaert.

Ruim een maand geleden barstte de bom rond Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi. De zelfbenoemde sociaal ondermeester zou subsidie-fraude gepleegd hebben met zo’n 350.000 euro subsidiegeld dat ze kreeg met haar vzw Let’s Go Urban en er werd ook een onderzoek geopend naar corruptie. Open Vld zette haar op non-actief.

Maar Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zei vanmiddag in VTM Nieuws dat Sihame El Kaouakibi zeker nog een toekomst kan hebben in de politiek. Op de vraag of El Kaouakibi politiek uitgeteld zou zijn, antwoordde Lachaert volmondig nee. “Nee, ik zou dat zeker niet zeggen”, reageerde Lachaert. “Als ze niet veroordeeld wordt is ze ook onschuldig. Er verschijnt heel wat in de pers, maar wij gaan geen trial by media doen. We gaan mensen niet veroordelen, een rechter moet oordelen en dan zullen wij samen met Sihame kijken waar haar toekomst ligt.”

El Kaouakibi werd op non-actief gezet, maar dat deed Open Vld alleen om haar te helpen stelt Lachaert. “We moeten haar de tijd geven om in alle rust haar verdediging in de zaak van Let’s Go Urban te voeren. Ze is daar volop mee bezig, we hebben ook de persconferentie gezien. Dus ik denk dat wij nu als partij gewoon moeten afwachten. Maar om ook wat rust voor haarzelf te creeëren was het beter om haar op non-actief te zetten omdat het politiek element dan gescheiden wordt van de zaak.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Egbert Lachaert: “Sihame El Kaouakibi niet politiek uitgeteld””

Plaats een reactie

Delen