Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Franse verdwijningszaak komt ten einde: 42-jarige moeder met honkbalknuppel vermoord

Ruben Notteboom

In Frankrijk is een verdwijningszaak die sinds midden februari loopt ten einde gekomen. Het lichaam van een 42-jarige moeder van vier kinderen is teruggevonden. Haar echtgenoot bekende dat hij haar met een honkbalknuppel om het leven heeft gebracht en haar lichaam daarna gedumpt heeft. Haar kinderen van 4, 7, 12 en 14 blijven achter.

Slachtoffer Magali Blandin werd door haar echtgenoot om het leven gebracht. Dat maakt de openbare aanklager Philippe Astruc bekend op een persconferentie volgens HLN. Zo komt de verdwijningszaak dramatisch ten einde.

Lerares van zes kinderen om het leven gebracht

De twee leefden al sinds september gescheiden. Blandin was een lerares en moeder van vier kinderen. Haar kinderen zaten echter op een andere school. Plots kwam niemand ze ophalen, waardoor de directie naar haar school belde waar ze ook niet meer aanwezig was. Op 11 februari gaf een collega haar als vermist op.

De verdwijning was volgens de politie onmiddellijk onrustwekkend. De politie haalde alles uit de kast om haar te vinden en in de media werd er ontzettend veel over de zaak geschreven. De 45-jarige echtgenoot, Jérôme G., werd afgelopen donderdag gearresteerd en ondervraagd. Hij bekende de gruwelijke moord. Hij zette de kinderen af, reed naar haar appartement, wachtte haar op en sloeg haar daarna in elkaar. Hij dumpte het lijk en verbrandde het bewijsmateriaal.

Eerst Georgiërs ingehuurd, maar die besloten de dader af te persen

Hij begroef het lijk in een diepe put in het bos Hij gooide ook ongebluste kalk op het lijk. Dat is een wit poeder dat in combinatie met water hevig reageert en tot wel 85 graden Celsius kan bereiken. De man was eerder ook al gewelddadig. Huiselijk geweld was de reden van de echtscheiding. In 2005 werd hij al eens veroordeeld, maar waarom werd niet vrijgegeven.

De moord was gepland, maar het was blijkbaar niet de bedoeling dat hij het zelf zou uitvoeren. Hij wilde eerst enkele Georgiërs inhuren om zijn vrouw te vermoorden. Jérôme kende die Georgiërs omdat hij enkele loodsen aan hen verhuurd. Hij betaalde ze zelfs 20.000 euro, maar het verliep echter niet volgens plan. De Georgiërs hadden hem namelijk opgenomen en eisten 15.000 euro of ze zouden de spraakopname doorgeven aan de politie. 6 verdachten zijn daarvoor opgepakt. 3 van hen zijn aangeklaagd voor afpersing in vereniging. Eén van de Georgische mannen is ook aangeklaagd voor medeplichtigheid aan de moord op Blandin.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen