Bart Somers en Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Bart Somers en Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews. ||Onderneemster Sihame El Kaouakibi op de Vlaamse Lijst van Open VLD / Femme dÕaffaires Sihame El Kaouakibi sur la liste flamande de Open VLD

Uncategorized

Heeft El Kaouakibi nog politieke toekomst na nieuwe onthullingen? Open Vld: “Geen commentaar”

/

Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi zit in alsmaar nauwere schoentjes. Ondanks het feit dat ze stellig blijft ontkennen, vond VTM-journalist Faroek Özgünes bewijzen voor de subsidie-fraude die El Kaouakibi gepleegd zou hebben. Het einde van de politieke carrière van El Kaouakibi lijkt dan ook in zicht, en op sociale media wordt daar ook massaal om gevraagd. Bij Open Vld wil men “geen commentaar” kwijt.

Een tweetal maanden geleden kwam Open Vld-parlementslid en zelfbenoemd sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi in het oog van de storm terecht toen aan het licht kwam dat er “onregelmatigheden” waren in de boekhoudingen van El Kaouakibi en haar vennootschappen. Concreet zou ze subsidie-fraude gepleegd hebben door subsidies die ze kreeg voor haar vzw Let’s Go Urban te gebruiken in andere vennootschappen of voor privéuitgaven.

Ontslag Open Vld?

El Kaouakibi heeft die beschuldigingen altijd met klem ontkend, maar vandaag kwam VTM met nieuwe bewijzen die El Kaouakibi opnieuw in verlegenheid brengen. Zij konden documenten inkijken en kwamen tot de vaststelling dat er inderdaad fraude werd gepleegd, onder meer door te sjoemelen met facturen. Daardoor lijkt de positie van El Kaouakibi als parlementslid nu echt onhoudbaar te zijn geworden. Ze werd al op non-actief gezet door haar partij Open Vld, maar op sociale media wordt nu massaal opgeroepen om haar volledig uit te partij te zetten.

“Klaar. Wanneer wordt ze uit de partij gesmeten Open Vld?”, vraagt iemand zich af. Ook Vlaams Belang-parlementslid Chris Janssens stelt zich die vraag. “Nog steeds lid van Open Vld. Nog steeds betaald als parlementslid.”

Wij vroegen Open Vld om een reactie, maar zij wilden niet reageren op de nieuwe onthullingen of de politieke toekomst van Sihame El Kaouakibi. “Zoals je kan begrijpen geven we geen commentaar vanuit de Open Vld”, aldus woordvoerster Zelfa Madhloum. “We laten het gerecht zijn werk in alle sereniteit doen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Heeft El Kaouakibi nog politieke toekomst na nieuwe onthullingen? Open Vld: “Geen commentaar””

  1. Mensen die vanuit hun opvoeding de waarheid naar hun hand zetten zouden niet toegelaten mogen worden als stemmenronselaars. Kom maar eens kijken in de Limburgse mijngemeenten.
    Als je advokatenkantoren kan laat draaien op het uitpluizen van sociale rechten en premies dan is het hek van de dam.

  2. Wanneer ik het dedain zie waarmee die Sihame zichzelf tracht te redden krijg ik de aandrang om te kotsen… Op WELKE WIJZE heeft die madam zulke fondsen verkregen? Graag zou ik het ganse subsidiebeleid van de betrokken en verantwoordelijke ambtenaren onder de loep genomen zien, dit is wel ONS geld waarmee gestrooid wordt!

  3. Deze dame gaf een persconferentie met 3 advocaten (als ik me niet vergis) waaronder Johan Vande Lanotte om ons te overtuigen van haar onschuld.
    De oogappel van Rutte en Somers onder vuur dat kon, en mocht toch niet.
    Wanneer advocaten ( in welke zaak dan ook) onmiddellijk in de media treden mag je er vergif op innemen dat er str.. aan de knikker is.
    Dat Vande Lanotte een SPa’er/vooruit’er is die een dame met allochtone roots komt verdedigen kan dan ook geen toeval zijn.
    Of zou dat aan mijn slecht karakter liggen?

  4. En in een interview in HUMO verleden week beweerde Van de Lanotte nog steeds dat wat hem betreft alles in orde is. Nu ja, een zaak over geld en een socialist die zegt dat alles OK is, dan weet je dat er str… aan de knikker is.
    En nog, toen de zaak begon te rollen was De Morgen er als de kippen bij om er een N-VA maneuver van te maken.

  5. Heeft El Kaouakibi nog politieke toekomst na nieuwe onthullingen bij OVLD? Haar geloofsbrieven en profiel/moraal passen toch bij het DNA van OVLD, of niet soms? Heeft de Mechelse kalief, Bart Somers, OVLD en ex-Volksunie, zich al gedistantieerd van het gesjoemel?

  6. de hoeveelste keer worden we weeral niet geconfronteerd met het bestelen van de Burgers – want susidies is en komt er gewoonweg door en van ons – is het niet de Spa – dan is het wel de zoveelste keer Open VLD – remember De Gucht – maar het ergste van al is – dat ze er steeds mee wegkomen – waarom moet dit proces in Tongeren gevoerd worden ??In Antwerpen (waar ze woont) is toch ook een gerecht – of is het misschien omdat P Dewael(open VLD) daar misschien connecties heeft met datzelfde gerecht – mijne kop erop dat ze NIET zal bestraft worden – echt misselijk wordt ik van die MAffiabende

  7. Die vertrekt gegarandeerd naar de EU, misschien zelfs om Verafstoot op te volgen. Vergeet niet dat we niet in een parlementaire democratie leven, maar in een particratie. De partij bepaald wie minister wordt, met of zonder stemmen van de burger, wie een zitje in het parlement krijgt, met of zonder voldoende stemmen, wie er in het grondwettelijk hof zetelt en de senaat. Als beroepspoliticus/a, of beter gezegd beroepsmisdadiger, doe je er best aan zoveel mogelijk op de hoogte te zijn van het gesjoemel in je partij: het garandeert je postjes en er is altijd een stapeltje kaarten “Verlaat de gevangenis en passeer langs de start om subsidies op te vragen”, die voor je klaarligt.

Plaats een reactie

Delen