(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Kamer heft parlementaire onschendbaarheid Dries Van Langenhove op

Wijnand Meeus

De plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft ingestemd met de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Dries Van Langenhove. Daarmee volgen ze het voorstel van de Commissie Vervolgingen. Ook Van Langenhove zelf wilde graag dat de onschendbaarheid werd opgeheven. Omdat hij zo zijn naam zou kunnen zuiveren.

Het parket-generaal van Oost-Vlaanderen bezorgde de Kamer vorige maand een brief met daarin de vraag om de parlementaire onschendbaarheid van Dries Van Langenhove op te heffen. Na twee jaar onderzoek naar de vereniging Schild & Vrienden, wil het parket de opheffing voor mogelijke inbreuken op de racismewet en de wapenwet.

Enkel onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker verzette zich tegen de opheffing van de onschendbaarheid. Daarbij wilde hij niet Van Langenhove verdedigen maar wel de vrije meningsuiting, zegt hij zelf. “Het via een wet of rechter verbieden van een onfatsoenlijke meningsuiting is in alle gevallen een groter kwaad dan de uiting zelf”, aldus Dedecker.

Van Langenhove was zelf niet aanwezig tijdens de bespreking van het dossier in de Kamer. Ook hij verzet zich niet tegen de opheffing. Op deze manier krijgt hij naar eigen zeggen een kans om zijn naam te zuiveren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Kamer heft parlementaire onschendbaarheid Dries Van Langenhove op”

  1. Met alle respect voor Jean-Marie Dedecker. Eén van de laatst overgebleven echte volksvertegenwoordigers. Zowat alle anderen zijn vazallen van hun partijhoofdkwartieren.
    Dries Van Langenhove is de winnaar van dit proces. Als hij vrijgesproken wordt, maar meer nog als hij veroordeeld wordt. Het is hem gegund.

Plaats een reactie

Delen