Koppel opgepakt voor prostitutie en mensenhandel met 40 Oost-Europese vrouwen

Foto: Illustratief. Shutterstock. Koppel opgepakt voor prostitutie en mensenhandel met 40 Oost-Europese vrouwen

Uncategorized

Koppel opgepakt voor prostitutie en mensenhandel met 40 Oost-Europese vrouwen

Kristof Luypaert

In Nederland en België zijn twee personen opgepakt in het kader van seksuele uitbuiting. Het gerecht verdenkt een 31-jarige Oekraïense vrouw en haar 52-jarige Belgische man, Oost-Europese dames te werk te stellen. Daarbij zou een aanzienlijk deel van hun inkomsten zijn afgeroomd. Nederland zal de hoofdverdachte uitleveren aan België.

In september 2020 is bij een controle van een ontuchthuis in Zottegem vastgesteld dat er Oost-Europese dames werkten. Uit onderzoek bleek dat er wellicht sprake was van mensenhandel. Daarom besliste het parket van Oost-Vlaanderen de onderzoeksrechter te Oudenaarde te vorderen. In opdracht van de onderzoeksrechter voerde de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen verder onderzoek.

Uit dit onderzoek bleek dat het koppel, bestaande uit een 31-jarige Oekraïense vrouw en haar 52-jarige Belgische man, de dames tewerkstelden. Ze worden ervan verdacht Oost-Europese vrouwen illegaal aan het werk te stellen in België en hierbij minstens de helft van hun inkomsten te verwerven, en daar bovenop ook nog extra kosten aan te rekenen. Vermoedelijk werden er over de periode van het onderzoek meer dan 40 vrouwen aan het werk gezet door het duo.

Na de politiecontrole in september vorig jaar is de vrouwelijke hoofdverdachte vermoedelijk op de vlucht geslagen. Na intensief speurwerk van de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen is ze vorige week gevat in Nederland. Binnenkort zal Nederland de vrouw aan ons land uitleveren. De man uit Zottegem is op vrijdag 5 maart aangetroffen bij een huiszoeking in zijn woning. Later die dag is hij door de onderzoeksrechter aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen