Johan Vande Lanotte (links) en Sihame El Kaouakibi (rechts) (photonews)

Johan Vande Lanotte (links) en Sihame El Kaouakibi (rechts) (photonews)

Binnenland politiek

Lachaert bereidt versnelde exit van El Kaouakibi voor

Pieter Van Berkel

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zou werken aan een versnelde partij-exit van het van gesjoemel beschuldigde parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat schrijft De Standaard. Ook adviseur Johan Vande Lanotte lijkt zijn handen van El Kaouakibi af te trekken.

Lachaert wilde aanvankelijk een vonnis van de rechter afwachten, maar lijkt nu zodanig onder de indruk van de beschuldigingen aan het adres van El Kaouakibi. Als Vande Lanotte of de advocaten van de politica de beschuldigingen niet kunnen weerleggen, wordt de statutaire commissie van de partij opnieuw aan het werk.

Vande Lanotte: “Ik heb hier geen tijd voor, ik heb andere cliënten”

“Mijn opdracht was normaal gezien al afgelopen”, zegt Vande Lanotte in De Standaard. “Ik heb de voorlopig bewindvoerder mijn bevindingen meegedeeld, blijkbaar vond ze dat onvoldoende. Ik ga mijn werkstuk nog even verduidelijken, maar dan is het afgelopen. Ik ben niet de raadsman van El Kaouakibi, anders had ik wel een ander document gemaakt. Maar vooraleer ik reageer, wil ik me goed voorbereiden. Ik ga niet vertellen wat er nog overeind blijft van mijn verdediging en wat niet.”

“Sommige dingen zal ik niet kunnen zeggen, omdat ik het niet weet”, aldus de minister van staat. “Ik heb het werk verricht op basis van de documenten die me werden toevertrouwd. Ik kan niet weten wanneer er eventueel vervalsingen in het spel zijn. Dit mediatieke proces moet stoppen, het echte proces moet voor de rechtbank worden gevoerd. Ik heb hier allemaal geen tijd voor, ik heb andere cliënten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Lachaert bereidt versnelde exit van El Kaouakibi voor”

  1. Als zelfs Vande Lanotte er zijn (ook al niet te propere) handjes af trekt “vrees” ik toch dat er st.. aan de knikker is.
    Lachaertje heeft niet bepaald zijn beste dagen zo te zien.
    Mevrouw El Kaouakibi. En de echtgenoot van Maggie die even zijn zelfbeheersing verloor met een gewaagde uitspraak.
    Lachaertje is al aardig aan het flirten met de kiesdrempel heb ik zo een “vermoeden”.

Plaats een reactie

Delen